Structura URL

Ai nevoie de ajutor cu optimizarea pentru motoarele de cautare. Discuta despre cuvinte cheie, titluri, meta-uri, taguri alt sau orice este relevant in motoarele de cautare.

Moderator: Moderatori

vital.soft
Average Member

Structura URL

Mesajde vital.soft » Sâm Oct 08, 2016 8:00 pm

Salutare!

Am lipsit vreo câțiva ani de pe acest forum! Dar ce înseamnă câțiva ani?! :) :) :)

Lăsând gluma la o parte, am implementat în platforma de e-commerce pe care o dezvolt de peste 12 ani (http://magazin-online.vital-soft.ro/) cerințele necesare pentru a lucra cu 2parale și profitshare (două agenții care practică marketingul cu afiliați). Însă în ultimul timp, mai ales după ce am lansat magazinul online 5fructe.ro, mă gândesc tot mai mult la un sistem propriu de marketing cu afiliați. Întrebarea pe care o am este legată de structura URL-urilor pe site-urile afiliaților. M-am gândit la ceva de genul: url#cod_afiliat. De exemplu:

http://www.5fructe.ro/produs/migdale-cr ... utritie.ro

A încercat cineva de aici genul acesta de soluție? Dacă da, atunci care ar fi dezavantajele acestei soluții și la ce surprize aș putea să mă aștept pe parcus???

| | |

Birkoff
Senior Member

Re: Structura URL

Mesajde Birkoff » Dum Oct 09, 2016 5:11 pm

imi poti sune cum preiei tu pe partea de server side codul de afiliat tinand cont ca #cod_afiliat e valabil doar client side?

personal, in magazinul online care il ofer la clientii mei, am implementat solutia cu url?id_afiliat=1234

[offtopic]
o absenta de cativa ani din domeniul programarii web te pune in situatia sa o iei de la 0 cu invatatul (tinand cont ca in decurs de cativa ani au aparut noi frameworkuri + noi versiuni cu modificarile de rigoare ale limbajului)
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Dum Oct 09, 2016 7:02 pm

”imi poti sune cum preiei tu pe partea de server side codul de afiliat tinand cont ca #cod_afiliat e valabil doar client side?”

Simplu! În momentul accesării paginii produsului, URL-ul acele pagini - împreună cu toate componentele sale, inclusiv #ancora - ajung pe server. Iar eu am o clasa care parsează URL-ul, extregând toate componentele sale. Deci aflarea ID-ului afiliatului nu reprezintă nicio problemă.

Ideea mea ține de faptul că semnul # din coada URL-ului se referă la o anchoră din cadrul paginii, prin urmare nu ar trebui să ducă la probleme legate de ”double content”. Indiferent de codul afiliatului, URL-ul de bază al paginii rămâne același. În plus, acest tipar de URL - în situația în care blogger-ul nu folosește atributul rel=”nofollow” în link - este SEO friendly, ajutând la creșterea PageRank-ului.

Apropo, cum ai rezolvat tu această problemă cu ”double content-ul”? Ai implementat meta tag-ul link rel=”canonical” sau - după ce extragi ID-ul afiliatului din URL - faci o redirectare 301 către URL-ul standard al paginii (care nu mai conține parametrul cu ID-ul afiliatului)?

În rest, nu am fost absent din câmpul progrămării. Am lipsit doar pe forumul phpromania... timp de doar vreo 4 ani!

În privința framework-urilor - nu le folosesc. Am dezvoltat propriile funcții și clase care fac cam tot de ce am nevoie în acest moment. Folosesc doar punctual câteva clase open-source care adresează anumite zone în care nu sunt expert (cum ar fi trimiterea de e-mail-uri sau generarea de documente PDF).
| | |

nevvermind
Senior Member

Mesajde nevvermind » Lun Oct 10, 2016 1:28 am

Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Lun Oct 10, 2016 5:45 am

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Lun Oct 10, 2016 10:46 am

| | |

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Lun Oct 10, 2016 5:57 pm

1) )
2)
3) (open source)

vital.soft
Average Member

Mesajde vital.soft » Mie Oct 12, 2016 3:26 pm

| | |

Înapoi la “Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)”