Buna,
Am realizat un site care se adreseaza numai publicului din Romania si vreau sa il promovez in google .
Trebuie sa aleg ca domeniu intre .ro si .com
Care considerati dintre cele doua extensii de domenii ar avea mai multa priritate in pagina la cautarea realizata de persoanele care locuiesc pe teritoriul Romaniei dar care nu folosesc nici o extra optiune gen "pagini in limba romana" sau "pagini din romania" la cautarile in google?
Domeniu .com sau .ro pentru google?
Moderator: Moderatori
-
- Junior Member
- Birkoff
- Senior Member
.ro as alege eu pentru ca google si-a schimbat modalitatea de afisare a rezultatelor, acum ofera rezultate bazate pe profilul userului...
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
-
- Junior Member
Stiu ca domeniile com sunt pt international si domeniile ro sunt pt Romania dar google afiseaza un site in fata la cautare numai pt ca e ro in comparatie cu un altul care international ?
Asa poti sa zici ca un site care este com pt faptul ca se adreseaza pe plan mondial ar trebui sa aiba o prioritate mult mau mare ca pe informatiile din el se bazeeaza mai multe tarii ...
Poti sa imi dovedesti ca ai dreptate cum ca un domeniu ro are mai multa prioritate ..
Multumesc
Asa poti sa zici ca un site care este com pt faptul ca se adreseaza pe plan mondial ar trebui sa aiba o prioritate mult mau mare ca pe informatiile din el se bazeeaza mai multe tarii ...
Poti sa imi dovedesti ca ai dreptate cum ca un domeniu ro are mai multa prioritate ..
Multumesc

Daca vei cauta de ex. "director seo" pe google.ro vei vedea in prima pagina mai multe domenii.ro, iar daca vei cauta pe google.com nu vei gasi nici un domeniu .ro in prima pagina.
Deci pe google.ro domenii .ro au aparut mult inaintea altor domenii internationale si cum pt. cautare pe google din Romania esti redirectionat pe google.ro, cu un domeniu.ro ai sanse mai mari de a aparea in primele pagini.
Mai departe depinde si promovarea.
Deci pe google.ro domenii .ro au aparut mult inaintea altor domenii internationale si cum pt. cautare pe google din Romania esti redirectionat pe google.ro, cu un domeniu.ro ai sanse mai mari de a aparea in primele pagini.
Mai departe depinde si promovarea.
- Seotop
- PHPRomania Supporter
Oricum continutul va avea o relevanta puternica.
Si bineinteles promovarea lui....
Pentru continut romanesc nu cred ca ar fi atat de important daca este .ro sau .com ambele se pot promova la fel pe .ro
Si bineinteles promovarea lui....
Pentru continut romanesc nu cred ca ar fi atat de important daca este .ro sau .com ambele se pot promova la fel pe .ro
Caut in Romania
-
- Junior Member
Cuvantul "director" are origine locala deorece ca exemplu englezi folosesc cuvantul "folder" si google interpeteaza limibile si de asemena verifica zona de provenire a cuvintelor si a utilizatoriilor deaceia pentru cuvantul "director seo" se ofera prioritate pagiinilor din Romania.
In acelasi timp iti dau drepatate cu faptul ca google ofera o orecare prioritate paginilor din Romania ... lucru care l-am observat folosint cvantul "SEO" pe mai multe pagini dedicate de google tarilor gen www.google.ro sau www.google.co.uk .... si lista continua
Concluzie personala:
Google iti ofefera o pozitie mai buna daca stie-ul tau apartine tarii de unde provine utilizatorul.
In acelasi timp iti dau drepatate cu faptul ca google ofera o orecare prioritate paginilor din Romania ... lucru care l-am observat folosint cvantul "SEO" pe mai multe pagini dedicate de google tarilor gen www.google.ro sau www.google.co.uk .... si lista continua

Concluzie personala:
Google iti ofefera o pozitie mai buna daca stie-ul tau apartine tarii de unde provine utilizatorul.
Înapoi la “Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)”