pro sau contra diacritice
Moderator: Moderatori
pro sau contra diacritice
cati dintre romani folosesc google si cati alte moatoare?...
stiu ca pentru google diacticile nu influenteaza, dar pentru celelalte, cum ar fi yahoo conteaza... ar fi bine n-ar fi bine sa fol diacritice la un site exclusiv pt romani
stiu ca pentru google diacticile nu influenteaza, dar pentru celelalte, cum ar fi yahoo conteaza... ar fi bine n-ar fi bine sa fol diacritice la un site exclusiv pt romani
- ExcalIbvr
- Senior Member
Atata timp cat creatorii romani de site-uri nu vor folosi diacritice, nici motoarele de cautare nu le vor acorda prea mare importanta.
In loc sa asteptam noi dupa ei, ar trebui ca noi sa facem primul pas, sa scriem site-urile românești în românește si sa obligam motoarele de cautare sa tina cont de asta!
Eu sunt 100% pentru diacritice. Asta daca vrei sa faci un site de valoare si nu unul made-for-search-engines.
In loc sa asteptam noi dupa ei, ar trebui ca noi sa facem primul pas, sa scriem site-urile românești în românește si sa obligam motoarele de cautare sa tina cont de asta!
Eu sunt 100% pentru diacritice. Asta daca vrei sa faci un site de valoare si nu unul made-for-search-engines.
-
Pirahna
- Senior Member
Romanii vad ca folosesc ce foloseste si vecinul ...
eu unul sunt mai satisfacut de rezultatele pe care le primesc de pe msn search decat de pe google (pe google inca gasesc multe multe multe site-uri d-alea parked sau pline de bannere care nu-mi ofera continutul pe care l-am cautat).
Eu sunt de aceeasi parere ca filip, anume un site romanesc ar trebui sa aiba diacritice ... ca e limba romana.
@badtiger : nu uita ca yahoo inca detine o imensa parte a traficului de pe internet ... chiar si tu pun pariu ca folosesti serviciile de mesagerie instanta de la yahoo ...
Yahoo! Search este la randul lui un produs bun, si la fel ca Microsoft, returneaza niste rezultate mult mai relevante query-ului decat google, si e mult mai mumos.
Nu stiu de ce Yahoo! ti se pare null, dar ai putea sa faci un pas inapoi si sa te uiti la toate motoarele de cautare, si probabil ai sa vezi ca momentan google o duce cel mai prost la capitolul rezultate.
eu unul sunt mai satisfacut de rezultatele pe care le primesc de pe msn search decat de pe google (pe google inca gasesc multe multe multe site-uri d-alea parked sau pline de bannere care nu-mi ofera continutul pe care l-am cautat).
Eu sunt de aceeasi parere ca filip, anume un site romanesc ar trebui sa aiba diacritice ... ca e limba romana.
@badtiger : nu uita ca yahoo inca detine o imensa parte a traficului de pe internet ... chiar si tu pun pariu ca folosesti serviciile de mesagerie instanta de la yahoo ...
Yahoo! Search este la randul lui un produs bun, si la fel ca Microsoft, returneaza niste rezultate mult mai relevante query-ului decat google, si e mult mai mumos.
Nu stiu de ce Yahoo! ti se pare null, dar ai putea sa faci un pas inapoi si sa te uiti la toate motoarele de cautare, si probabil ai sa vezi ca momentan google o duce cel mai prost la capitolul rezultate.
am zis in general pt mine ... la toate site-urile de care m-am ocupat cand ma uitam la trafic cel mai multe era directionat de la google... in rest cred ca am impins eu prea tare cu yahoo null
eu personal tot pro diacritice sunt... mi se pare respect fata de romani si in special fata de vizitatori, dar ce facem daca noi vorbim de ex despre un câine si cineva cauta pe yahoo caine ?
-
Pirahna
- Senior Member
La fel ce facem cand cineva cauta pe google caine.
Poti sa faci cautarea pe site-uri din Romania, pe site-uri in limba romana ... daca faci o cautare normala si pe yahoo si pe google o sa-ti returneze chestii despre Michael Caine sau alte chestii.
Caine si Câine nu sunt aceleasi lucruri, adica uite-te la litera care difera ...
Deci site-ul tau poate fi optimizat ori cu diacritice ori fara.
Eu zic ca majoritatea vizitatorilor nici nu stiu sa-si puna Romanian la keyboard layout ... deci nu o sa caute vreodata câine

Poti sa faci cautarea pe site-uri din Romania, pe site-uri in limba romana ... daca faci o cautare normala si pe yahoo si pe google o sa-ti returneze chestii despre Michael Caine sau alte chestii.
Caine si Câine nu sunt aceleasi lucruri, adica uite-te la litera care difera ...
Deci site-ul tau poate fi optimizat ori cu diacritice ori fara.
Eu zic ca majoritatea vizitatorilor nici nu stiu sa-si puna Romanian la keyboard layout ... deci nu o sa caute vreodata câine
eu ma gandeam mai demult la o cârlănie sa vad hosturuile care imi intra pe site... si daca din intamplare continea google sa-i arat ceva ce un vizitator normal nu vede... idem yahoo si restul...
oricum la google a si â nu sunt egale ci echivalente... face o asociere intre cele 2 vocale dar la afisat umbla la rank cumva....
oricum eu am nevoie pt un fel de comunitate dar deocamdata nu pot spune ce vreau sa fac din motive obiective.. dar ma gandesc ca daca template-ul este cu diacritice nu influenteaza prea mult ... huh? u cum ai face.. ?
oricum la google a si â nu sunt egale ci echivalente... face o asociere intre cele 2 vocale dar la afisat umbla la rank cumva....
oricum eu am nevoie pt un fel de comunitate dar deocamdata nu pot spune ce vreau sa fac din motive obiective.. dar ma gandesc ca daca template-ul este cu diacritice nu influenteaza prea mult ... huh? u cum ai face.. ?
- Sylver Cheetah 53
- Average Member
Seotop scrie:Deocamdata GOOGLE 'canta' si noi 'dansam' dupa 'EL' !!!
Am curajul sa pariez ca nu poate presa nimeni anumite conditii, atat timp cat 'Juriul' este acelasi cu 'Lautarul' cand tot el ofera 'Notele' si 'Darul'.
Pana la urma urmei nici noi nu folosim cautarile sau posturile cu diacritice.
Dacă pui la căutare pe Google "român" sau "roman" primeşti aceleaşi rezultate.
Fre your mind!
My messages on this board
My messages on this board
- Seotop
- PHPRomania Supporter
Quber scrie:@Seotop, ai observat cumva ca topicul acesta e mort deja de un an si ceva?
un topic mort sau unul inchis?.
Daca acum m-am trezit(citit) si topicul nu este inchis, ce daca este mort ?
Am trecut si eu o parere poate peste 5 ani va raspunde cineva.
Dar "surpise" in mai putin de 12 ore deja sa raspuns !!!
Deci subiectul nu este mort
Sylver Cheetah 53 scrie:Seotop scrie:Deocamdata GOOGLE 'canta' si noi 'dansam' dupa 'EL' !!!
Am curajul sa pariez ca nu poate presa nimeni anumite conditii, atat timp cat 'Juriul' este acelasi cu 'Lautarul' cand tot el ofera 'Notele' si 'Darul'.
Pana la urma urmei nici noi nu folosim cautarile sau posturile cu diacritice.
Dacã pui la cãutare pe Google "român" sau "roman" primeºti aceleaºi rezultate.
Pai trebuie doar sa le pui intre ghilimele si primesti rezultate diferite:
http://www.google.ro/search?q=%22rom%C3%A2n%22&hl=ro&start=20&sa=N
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=%22roman%22
Înapoi la “Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)”