domeniu .ro sau .com optim pt SEO

Ai nevoie de ajutor cu optimizarea pentru motoarele de cautare. Discuta despre cuvinte cheie, titluri, meta-uri, taguri alt sau orice este relevant in motoarele de cautare.

Moderator: Moderatori

Ultra
PHPRomania Supporter

domeniu .ro sau .com optim pt SEO

Mesajde Ultra » Mar Iun 08, 2010 7:12 pm

Salut comunitatea php din Romania!
As avea si eu o mica intrebare, intentionez sa lansez un site care intentioneaza sa vanda online niste produse simple, home-made, care probabil nu ar starni un mare interes pe net, mai ales pe o criza acerba care ne afecteaza pe toti.
Mai exact, va cer parerea in privinta domeniului care sa-l achizitionez.
1- Daca este [dot]com, si hostarea va fi pe un server din Romania, pe Google voi fi indexat la fel de bine cum as fi de pe acelasi domeniu dar daca era [dot]ro? Sau voi pierde din cauza faptului ca domeniul este diferit de [dot]ro?
Specific ca situl este in lb romana, si produsele sunt dedicate pietei romane!

2- in numele domeniului, pt o indexare mai exacta, este indicat sa fac referire exacta la domeniul de care ma ocup sau nu are relevanta prea mare? Exemplu pur teoretic: situl vinde chilotei de dama, deci numele domeniului ar trebui sa fie chilotei_de_dama[dot]com sau se accepta si vanzari-online[dot]com, fara a influenta spiderii motoarelor de cautare?
Pt ca as dori sa ma lamuresc daca numele domeniului trebuie sa fie sugestiv doar ca sa-si aduca aminte userul mai usor de site si doar atat, sau contribuie si la SEO...

Va multumesc pt atentie! :)

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mar Iun 08, 2010 8:18 pm

1. domeniul .com este pentru COMERCIAL iar .ro este pentru ca esti din Romania (bine, cu o exprimare de balta). Relevanta este minora [.com fiind putin mai "bine vazut" decat .ro] DAR, ar trebui sa te gandesti la alt aspect: vrei ca afacerea sa fie pe termen lung, sau vrei ceva volatil pe care nu te poti baza. Daca vrei ceva pe termen lung, poti sa-ti iei .ro pentru ca e pe viata. Domeniile .com sunt cu plata pe an. Deci, ca relevanta e minora diferenta, dar ca raport timp-pret, este o diferenta mare. (depinde ce vrei)

2. numele domeniului este relevant cand vine vorba de cautari. Deci, daca tu consideri ca oamenii / damele ar putea cauta pe google "chilotei de dama" atunci da. Eu ti-as sugera ceva care bate spre "magazin-lenjerie" sau "magazinchiloti" sau "magazin-chiloti" sau... ceva de genul, pentru ca toata ingineria SEO este sa intuiesti si sa te pui in locul viitorului cautator. Eu as cauta "magazin de chiloti", daca as fi o dama dornica sa ma imbrac jos :)

// edit, ai postat gresit, d-asta am mutat subiectul aici

Ultra
PHPRomania Supporter

Mesajde Ultra » Mar Iun 08, 2010 11:18 pm

Aham, notat vectorialpx, deci numele domeniului se resfrange si la cautarile motorului de cautare concluzionand, nu?
Eu unul aveam la cunostinta de unele tertipuri de cautare avansata pe google, sa zicem -search intitle- , dar nu aveam la cunostinta ca numele domeniului ar influenta cautarea respectiva. Sa inteleg ca m-am inselat?

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mie Iun 09, 2010 1:25 am

Ultra
PHPRomania Supporter

Mesajde Ultra » Mie Iun 09, 2010 2:04 am

Nu stiu de ce, dar cred ca in sfarsit incep sa realizez si eu cate ceva:
1. programatorii (de orice tip ar fi ei) sigur au o problema cu ora de somn, lol! - dar asta e bine, pt ca se pare ca este mai constructiv asa, si mult mai creativ (luna o fi de vina!)
2. Vectorial, iti multumesc ff mult, chiar am bagat la cap ceea ce ai expus, si deja mi se pare si logic, deci pe undeva mi se pare ca o sa ai viitor bun daca te tii de treaba! :) Dar asta nu ma iarta pe mine sa nu iau un studiu serios la capitolul SEO, vad ca aici cam dau cu stangul in dreptul!
3. Chestie generala... Romanu, tot roman o sa ramana, poa sa fie el plimbat si la Paris, Londra, Roma sau Taiwan, daca nu credeti, uitati-va la mine! Pe fruntea mea calic scrie! pmpl Avand in vedere ca era situl meu, implicit si domeniul, aveam de gand sa iau un domiu cu caracter mai general, tot de vanzari, isa ceva de genul vanzarionline[dot]com, ca in eventualitatea aparitiei unui viitor site, tot cu caracter de vanzari pe net, sa ma folosesc de acelasi domeniu, dar in continut cu 2 situri... De asta tot ma fofirlam eu Vectorial! :)) Insa cu ajutorul tau si al userului aliss ,am relizat ca ciorba aia de care precizai tu, este bine sa o las la restaurant, nu pe situl meu! :)

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Mie Iun 09, 2010 3:27 am

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

assus
Junior Member

Mesajde assus » Mar Iul 20, 2010 10:26 pm

Vorba multora - "Asta e!"
| |

Ultra
PHPRomania Supporter

Mesajde Ultra » Mie Iul 21, 2010 2:37 am

Retete
PHPRomania Supporter

Mesajde Retete » Mie Ian 19, 2011 10:24 pm

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Mie Ian 19, 2011 11:14 pm

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Retete
PHPRomania Supporter

Mesajde Retete » Joi Feb 03, 2011 9:22 pm

Web Design si Optimizare SEO de calitate, cu rezultate: http://scoptop.com

Retete
PHPRomania Supporter

Mesajde Retete » Joi Feb 03, 2011 9:24 pm

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Joi Feb 03, 2011 10:02 pm

1) )
2)
3) (open source)

Retete
PHPRomania Supporter

...

Mesajde Retete » Joi Feb 03, 2011 10:10 pm

couponsitescript.com
PHPRomania Supporter

Mesajde couponsitescript.com » Mie Sep 28, 2011 12:36 am

- Turnkey Affiliate Moneymaking Business

- Coupon Site Script in Action

Înapoi la “Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)”