Am 2 tabele languages si projects
in projects se sterge sau se adauga coloana tinand cont de languages, mai pe scurt daca adauga o limba nou imi adauga coloana description_ro (ro = language_short_name)
Problema e urmatoarea cand vreau sa afisez description trebuie mai intai sa aflu ce limbi sunt asa ca fac un query in care selectez limbile
$sql_lang = "SELECT * FROM languages";
pe urma fac un query unde selectez proiectele
$sql_txt = "SELECT * FROM projects";
in .tpl mai intai deschid {section} pt proiecte pe urma cand ajung la rand-ul de descriptions tre sa arat toate descriile pt fiecare limba mai deschid un {section} pentru limbi logic sa imi fac loop si la ele dar cum ii zic eu acum sa -mi ia din tabela projectes $projects[co].desc_(languages_short_name din loop-ul de language)?
Sper ca intelegeti ce incerc sa spun
Smarty problems
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
- keepwalking
- Average Member
nu prea cred ca ai inteles
am un tabel language in care tin stocate limbile (ele o sa se modifice adica o sa se mai adauge limbi) si mai am un tabel projects unde ma intereseaza sa fac "description" la acel proiect in fiecare limba pe care o am eu stocata.
Problema e ca daca incerc sa fac in tabela de proiecte ceva de genu
ID | Name | Description_RO Description_EN | etc (tot timpul cand adaug o limba sa-mi faca "ALTER TABLE `projects` ADD `Description_TARA` TEXT NOT NULL")
Dar cand vreau sa afisez acel description nu am cum, numai daca fac mai intai un select in tabela cu tari sa vad ce tari sunt, si pe urma sa fac un select din proiecte dar cand vine partea sa arata Description acea variabila va trebui compusa din variabila extrasa din tabelul de limbi
pfff nu stiu iar daca ai inteles ceva
am un tabel language in care tin stocate limbile (ele o sa se modifice adica o sa se mai adauge limbi) si mai am un tabel projects unde ma intereseaza sa fac "description" la acel proiect in fiecare limba pe care o am eu stocata.
Problema e ca daca incerc sa fac in tabela de proiecte ceva de genu
ID | Name | Description_RO Description_EN | etc (tot timpul cand adaug o limba sa-mi faca "ALTER TABLE `projects` ADD `Description_TARA` TEXT NOT NULL")
Dar cand vreau sa afisez acel description nu am cum, numai daca fac mai intai un select in tabela cu tari sa vad ce tari sunt, si pe urma sa fac un select din proiecte dar cand vine partea sa arata Description acea variabila va trebui compusa din variabila extrasa din tabelul de limbi
pfff nu stiu iar daca ai inteles ceva
- stealth
- Senior Member
daca ai un array de genul
var = array
[0] - var 1 [0] - subvar 1
[1] - subvar 2
[2] - subvar 3
[1] - var 2 [0] - subvar 4
[1] - subvar 5
[2] - subvar 6
daca assignezi var in smarty poti sa parcurgi array-ul asa :
$var.0.0 = subvar1
$var.1.2 = subvar6
$x=0; $y=2 (variabile alocate prin {section})
$var.$x.$y=$var.0.2=subvar 3
var = array
[0] - var 1 [0] - subvar 1
[1] - subvar 2
[2] - subvar 3
[1] - var 2 [0] - subvar 4
[1] - subvar 5
[2] - subvar 6
daca assignezi var in smarty poti sa parcurgi array-ul asa :
$var.0.0 = subvar1
$var.1.2 = subvar6
$x=0; $y=2 (variabile alocate prin {section})
$var.$x.$y=$var.0.2=subvar 3