php+blob afisare

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

bogmyx5m
PHPRomania Supporter

php+blob afisare

Mesajde bogmyx5m » Dum Dec 07, 2003 11:25 pm

as dori sa stiu cum pot afisa o imagine dintr-un blob folosind php.AM o baza de date cu campurile: nume si poza(aici e incarcata imaginea) si as vrea sa afisez folosind php numele si alaturi poza.am incercat dar nu a mers!multumesc

biban
Senior Member

Mesajde biban » Mar Dec 09, 2003 7:58 pm

incearca:
http://www.daytona.as.ro/articole/bloburi.htm

vezi shi prin topicurile mai vechi pt ca s-a tot dezbatut subiectu'

bogmyx5m
PHPRomania Supporter

Mesajde bogmyx5m » Joi Dec 11, 2003 12:33 am

am vazut tutorialul tau si este bun numai ca am urmatoarele probleme:

-nu incarca poza nicaieri! eu nu reusesc sa o gasesc in baza de date. unde o va incarca?

-nu afiseaza imaginea cand dau pe show.php. daca sti o procedura care sa afiseze un blob te rog spune ca am nevoie.deci vreau un tabel iar pt fiecare inregistrare sa-mi afiseze imaginea aferenta!

-trebuie sa definesc directorul unde se va incarca imaginea?

multumesc!

biban
Senior Member

Mesajde biban » Joi Dec 11, 2003 12:19 pm

scriptul functioneaza, mi-au confirmat altzii care l-au incercat. problema e de la tine.
Este creat sa mearga pentru un tabel cu structura prezentata de mine in pagina respectiva (in antet). deci verifica sa fie aceeashi structura. apoi verifica configurarile din php.ini sa fie asha cum am scris eu acolo.
Dupa ce ai vazut ca merge abia apoi adapteaza-l la tabelul shi situatzia ta.

bogmyx5m
PHPRomania Supporter

Mesajde bogmyx5m » Joi Dec 11, 2003 11:12 pm

biban
Senior Member

Mesajde biban » Vin Dec 12, 2003 7:16 pm

aaa!nu

Imaginile nu sunt stocate in director. sunt stocate in baza de date in campul "continut" care e de tip longblob.

Deci uite care e mecanismul:
browserul tau incarca fishierul (max 2 mega) shi-l trimite in antet serverului (din acest motiv am spus ca trebuie trimis ca POST shi ca trebuie sa nu modifici parametrul enctype din formularul de preluare). serverul il pune intr-un fishier temporar (care nu te intereseaza pe tine) apoi scriptul php il incarca in campul "continut" de tip longblob. Ce nu shtie exemplu respectiv e ca trebuie sa shi botezi fishierul daca e nevoie. pentru asta mai creezi un camp (exemplu numefisier de tip varchar) unde pui numele.

Înapoi la “Cod PHP”