Regula pe care as vrea sa o aplic e foarte simpla dar nu stiu cum sa fac
1. Vreau ca orice url sa fie redirectionat la index.php pentru ca o sa controlez absolut toate redirectionarile cu php nu vreau .htaccess sa faca nimic altceva.
2. Vreau .htaccess sa nu redirectioneze request-urile pentru fisiere .js, .css, .jpeg etc de ex. .(gif|png|jpe?g|css|wav|avi|mpg|js) sa fie regula pentru ce sa ignore, mai specific stylesheet-urile si script-urile din <head> pe care le redirectioneaza daca pun RewriteRule ^.*$ index.php si orice alt request unde folosesc link-uri relative (cum e normal de fapt, nu vreau sa folosesc link-uri absolute).
Problema e ca nu stiu si nici nu vreau sa invat acuma regexp prea mult stiu doar cum trebuie sa functioneze si nici nu stiu sintaxa pe care o vrea RewriteRule;
Rewrite Rules ajutor!
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
-
SaftencuAdrian
- PHPRomania Supporter
Re: Rewrite Rules ajutor!
Pe ce pagina vrei pune "header ("location: index.php");"Nu stiu cat de bun e raspunsu lca nici nu am prea inteles ce doresti sa faci.
-
SaftencuAdrian
- PHPRomania Supporter
Ruben scrie:Pe ce pagina vrei pune "header ("location: index.php");"Nu stiu cat de bun e raspunsu lca nici nu am prea inteles ce doresti sa faci.
Vreau sa folosesc mod_rewrite din apache sa redirectioneze toate link-urile catre index.php, asta stiu sa fac asa in fisierul .htaccess:
RewriteEngine on
RewriteRule ^.*$ index.php
Apoi in index.php citesc $_SERVER['REQUERT_URI'] sa vad linkul si ma ocup de redirectionare ca sa am o pagina cu Clean URL`s cum se face
Vreau doar sa adaug o regula ca sa nu redirectioneze link-urile care contin .js .css .jpeg etc pentru ca astea trebuie sa functioneze normal nu vreau sa fac nimic cu ele, de exemplu cu stylesheet-urile si script-urile.
Aha.. credeam ca te pot ajuta... Apache nu stiu nimic. Sorry 
-
tedy
- Average Member
Cod: Selectaţi tot
RewriteEngine On
RewriteCond $1 !^(favicon\.ico|favicon\.png|robots\.txt|css|js)
RewriteRule ^(.*)$ index.php [L]Adaugi tu langa css|js ce vrei sa fie exclus. Recomand totusi folosirea de path-uri relative ca sa nu mai ai probleme.
-
SaftencuAdrian
- PHPRomania Supporter
tedy scrie:Cod: Selectaţi tot
RewriteEngine On
RewriteCond $1 !^(favicon\.ico|favicon\.png|robots\.txt|css|js)
RewriteRule ^(.*)$ index.php [L]
Adaugi tu langa css|js ce vrei sa fie exclus. Recomand totusi folosirea de path-uri relative ca sa nu mai ai probleme.
Nu merge, redirecteaza tot la index.php inclusiv stylesheet-ul si pozele.
Zici ca recomanzi path-uri relative sau absolute ? Ca eu am zis ca nu vreau absolute.
-
tedy
- Average Member
Scuza-ma, uitasem sa modific ceva. Incearca asa:
Da am zis ca recomand path-uri relative. Adica daca esti in fisierul /forum/utilizator.php, vei adauga stylesheet-urile ca ../../stylesheets/forum.css. Asta in cazul in care ai avea o structura de genul:
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !(.*\.(png|jpg))$
RewriteRule .* index.php [L]Da am zis ca recomand path-uri relative. Adica daca esti in fisierul /forum/utilizator.php, vei adauga stylesheet-urile ca ../../stylesheets/forum.css. Asta in cazul in care ai avea o structura de genul:
whatever
whatever.html
whatever2.html
forum
utilizator.php
whatever.php
stylesheets
forum.css
whatever.css-
SaftencuAdrian
- PHPRomania Supporter