Buna,
Am o baza de date care poate contine link-ul unei imagini sau un text.
Am nevoie de un cod care sa afiseze imaginea din mysql daca e imagine iar daca nu sa afiseze textul.
Afiseaza imagine sau text din mysql
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
- Birkoff
- Senior Member
Re: Afiseaza imagine sau text din mysql
in bd cum se numeste coloana care tine calea catre imagine si cum se numeste coloana cu textul?
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
Baza de date este structurata in felul urmator:
ID | continut | autor | data
Am un formular.. facut dintr-un panou cu TAB-uri..intr-unul se poate introduce textul, iar in tabul celalalt se poate pune linkul la poze..
'continut' primeste ambele valori(text sau imagine)
ID | continut | autor | data
Am un formular.. facut dintr-un panou cu TAB-uri..intr-unul se poate introduce textul, iar in tabul celalalt se poate pune linkul la poze..
'continut' primeste ambele valori(text sau imagine)
- Birkoff
- Senior Member
e gresita abordarea...
de unde poti sa iti dai seama care din urmatoarele string-uri e url si care e text?
"ceva/abcg.jpg"
"calea_catre_poza.png"
?
raspuns -> nu poti.
Trebuie sa le separi cumva, sa le poti identifica, sa stii ca sirul ala se refera la o cale catre o poza si celalalt sir e comentariu text.
o solutie alternativa ar fi sa iei fiecare sir la puricat si sa verifici daca in spatele lui exista un fisier, dar nu e o solutie optima.
de unde poti sa iti dai seama care din urmatoarele string-uri e url si care e text?
"ceva/abcg.jpg"
"calea_catre_poza.png"
?
raspuns -> nu poti.
Trebuie sa le separi cumva, sa le poti identifica, sa stii ca sirul ala se refera la o cale catre o poza si celalalt sir e comentariu text.
o solutie alternativa ar fi sa iei fiecare sir la puricat si sa verifici daca in spatele lui exista un fisier, dar nu e o solutie optima.
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
ok, atunci ce ar fi sa fac doua siruri exemplu : text | images.. fiecare sa ia valorile din formularul respectiv si sa le afiseze numai daca nu sunt goale. Sau ceva de genul
- Birkoff
- Senior Member
da, asa ar fi corect, 2 coloane in bd, default NULL, una pentru text una pentru imagine.
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
Am rezolvat problema, multumesc foarte mult.
Acuma mi-a mai trecut ceva prin cap. Cum pot face sa afiseze si imaginea si textul din doua formulare diferite dar stocate in acelasi tabel?
Acuma mi-a mai trecut ceva prin cap. Cum pot face sa afiseze si imaginea si textul din doua formulare diferite dar stocate in acelasi tabel?
- Birkoff
- Senior Member
Pai selectezi din bd ce ai nevoie si le afisezi... trebuie sa stii coloana comuna sau punctul de legatura dupa care vrei sa faci afisarea.
SELECT * FROM tabel WHERE coloanaX = 'ceva' OR coloanaY = 'altceva'
Cum iti dai seama ca imaginea si textul este dintr-un formular si alta imagine si alt text din alt formular (doar uitandu-te la coloanele din bd, fara formulare) ? Teoretic ar trebui sa ai o coloana in care sa se salveze nr formularului sau ceva sa identifici din ce formular e...
SELECT * FROM tabel WHERE coloanaX = 'ceva' OR coloanaY = 'altceva'
Cum iti dai seama ca imaginea si textul este dintr-un formular si alta imagine si alt text din alt formular (doar uitandu-te la coloanele din bd, fara formulare) ? Teoretic ar trebui sa ai o coloana in care sa se salveze nr formularului sau ceva sa identifici din ce formular e...
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
Da, am coloana id pentru a identifica fiecare postare.
- Birkoff
- Senior Member
atunci poti face direct select * from tabel where id = "$formiddorit"
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
Ideea e urmatoarea,
Eu am facut un tabel care arata cam asa
[ autor ]
[ continut ]
[ data ]
[ EDIT | DELETE ]
Cum am stocate informatiile in aceasi coloana vreau sa le afiseze pe ambele in locul la 'continut' din tabel.
Edit: gata ca am realizat cum pot rezolva problema. Revin cu amanunte daca mai intampin vreo problema.
Eu am facut un tabel care arata cam asa
[ autor ]
[ continut ]
[ data ]
[ EDIT | DELETE ]
Cum am stocate informatiile in aceasi coloana vreau sa le afiseze pe ambele in locul la 'continut' din tabel.
Edit: gata ca am realizat cum pot rezolva problema. Revin cu amanunte daca mai intampin vreo problema.