Buna ziua.
Am facut un site de imobiliare unde trebuie sa adaug apartamente cu preturi si in EURO si in USD si in RON.
Acum vreau sa fac un script de cautare in baza de date, care in momentul in care se cauta apartamente de 100000 euro, el sa gaseasca si apartamentele adaugate in usd sau ron, echivalentul la valoarea cautata in euro, la cursul BNR din ziua respectiva.
Ceva de genu cum este pe autovit .
Se poate face sau este greu ?
convertor valutar
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
-
razvancg
- Junior Member
Pai nu! Pentru ca in baza de date o sa ti o moneda de referinta; iar cand vei cauta (masini) dupa o anumita moneda .... acea moneda o vei referi catre moneda de referinta
un mic ex
1 rgc = 3.8 euro
1rgc = 2.8 USD
1rgc = 1 Ron
in baza de date vei tine valoarea in rgc
iar la cautare .... chiar daca va cauta in ron usd sau euro .... tu vei converti valoarea aia in rgc .... si dupa vei cauta in db dupa valoare in rgc. iar la afisare vei converti din nou in moneda ceruta
un mic ex
1 rgc = 3.8 euro
1rgc = 2.8 USD
1rgc = 1 Ron
in baza de date vei tine valoarea in rgc
iar la cautare .... chiar daca va cauta in ron usd sau euro .... tu vei converti valoarea aia in rgc .... si dupa vei cauta in db dupa valoare in rgc. iar la afisare vei converti din nou in moneda ceruta
Nu o să țină în baza de date totul într-o singură monedă de referință pentru că asta ar fi împotriva dorințelor clienților (și o lipsă penibilă de înțelegere a cerințelor minime de implementare a unei aplicații).
Să luăm un caz tipic: vreau să vând un apartament cu 100.000 €. Dacă tu ții totul în RON și € e 3.7 lei în ziua introducerii în aplicație, vei scrie 370.000 RON în baza de date. Dacă a doua zi € se face 4.5 lei, eu voi primi 82.222 € în loc de cei 100k ceruți. Bingo, agenția dă faliment iar tu primești niște calificative de toată jena, pe bună dreptate.
Și ca să-i răspund lui Niku02:
Ții în tabel două câmpuri obligatorii, în unul valoarea absolută, gen 100000, iar în celălalt un integer care să reprezinte moneda (1 pt RON, 2 pt USD, 3 pt EUR sau ce combinații vrei tu).
Să zicem că știi că azi un EUR = 3,7 și 1 USD = 2,9, iar clientul vrea un apartament de fix 100k EUR. Atunci faci selectul așa:
Valorile respective (127586 și 370000) le obții prin convertirea în funcție de cursul valutar, evident totul într-un sprintf() cu query-ul.
Să luăm un caz tipic: vreau să vând un apartament cu 100.000 €. Dacă tu ții totul în RON și € e 3.7 lei în ziua introducerii în aplicație, vei scrie 370.000 RON în baza de date. Dacă a doua zi € se face 4.5 lei, eu voi primi 82.222 € în loc de cei 100k ceruți. Bingo, agenția dă faliment iar tu primești niște calificative de toată jena, pe bună dreptate.
Și ca să-i răspund lui Niku02:
Ții în tabel două câmpuri obligatorii, în unul valoarea absolută, gen 100000, iar în celălalt un integer care să reprezinte moneda (1 pt RON, 2 pt USD, 3 pt EUR sau ce combinații vrei tu).
Să zicem că știi că azi un EUR = 3,7 și 1 USD = 2,9, iar clientul vrea un apartament de fix 100k EUR. Atunci faci selectul așa:
Cod: Selectaţi tot
SELECT * FROM oferte WHERE (pret =370000 AND moneda=1) OR (pret = 127586 AND moneda=2) OR (pret = 100000 AND moneda = 3);Valorile respective (127586 și 370000) le obții prin convertirea în funcție de cursul valutar, evident totul într-un sprintf() cu query-ul.
-
razvancg
- Junior Member
dap ... greseala mea ... dar de acolo pana a ajunge sa formulezi asa ceva "o lipsă penibilă de înțelegere a cerințelor minime de implementare a unei aplicații", ma gandesc ca orice asemanare cu trenul va fi pur intamplatoare din partea celor care vor citi acest topic de acum incolo
ps: am luat cazul unei lumi in care nu exista crize economice iar cursurile nu se modifica niciodata ... imi pare rau, si imi pare rau si Niku02 daca te-am indus in eroare
ps: am luat cazul unei lumi in care nu exista crize economice iar cursurile nu se modifica niciodata ... imi pare rau, si imi pare rau si Niku02 daca te-am indus in eroare
razvancg scrie:dap ... greseala mea ... dar de acolo pana a ajunge sa formulezi asa ceva "o lipsă penibilă de înțelegere a cerințelor minime de implementare a unei aplicații", ma gandesc ca orice asemanare cu trenul va fi pur intamplatoare din partea celor care vor citi acest topic de acum incolo
Mă refeream din punctul de vedere al unui client care dorește o astfel de aplicație (deformare profesională, ce să-i faci), nu vroiam să sune ca un atac la persoană, cu toate că asta a ieșit... Nu mai zic că în scris nu se văd inflexiunile vocii și tonurile.
Deci, îmi cer scuze. Citind acum ce am scris, „sună” că am sărit cam mult peste cal.
</topic type="off">