Am 3 site-uri care au un fel admin panel. Toate au acelasi tip de login: userul se logheaza, intra in admin panel.
Pe login se seteaza sesiunile: $_SESSION['session_id'], $_SESSION['user'], $_SESSION['password']
In fiecare pagina din admin panel se include un fisier auth.php, care arata asa:
[php]<?php
//verific daca sesiunea e cea corecta;
session_start();
if ($_SESSION['session_id']!=session_id())
{
header("location:index.php?msg_nr=3");
exit;
}
//verific daca datele userului din sesiune coincid cu cele din baza de date.
$sql="SELECT * FROM users WHERE username='".$_SESSION['user']."' AND password='".$_SESSION['password']."'";
$rezultat=mysql_query($sql);
if(mysql_num_rows($rezultat)!=1)
{
header("location:index.php?msg_nr=3");
exit;
}
?>[/php]
Dupa cum oricine poate sa inteleaga, daca cineva nu s-a logat, si incerca sa acceseze o pagina "protejata" il arunc in formularul de login. Asta face pe absolut toate serverele testate, in afara de serverul de host al clientului (Windows: IIS+php+MySQL). Am incercat sa vad ce se intampla: serverul de hosting seteaza aiurea sesiunile. Ce inteleg prin seteaza aiurea sesiunile: La intervale diferite, daca fac print_r($_SESSION), in 60% din cazuri, nu e nimic in sesiuni, in 40% din cazuri, e continutul care ar trebui sa fie.
Ca sa fie treab treaba, pe 2 din site-uri nu merge, si pe unul merge.
A mai dat careva de asa ceva? Alta solutie decat sa tin totul pe cookie (ceea ce nu mi se pare ok), sau sa schimb hostul (ceea ce nu i se pare ok clientului) stiti?
Daca e nevoie de detalii, pot sa furnizez.
probleme de login
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
-
Pirahna
- Senior Member
pai ... daca faci validarea "admin" selectand din baza de data user id-ul si verificand daca este admin , atunci poti face cu cookies linistit ...
nu cred ca sunt multi maniaci care sa se oboseasca sa intre in temp-ul lor si sa verifice cookie-urile , si daca le modifica oricum nu intra pe contul de admin ...
citeste si pagina de
unde mi se pare ca au zis ceva de iis si sesiuni
nu cred ca sunt multi maniaci care sa se oboseasca sa intre in temp-ul lor si sa verifice cookie-urile , si daca le modifica oricum nu intra pe contul de admin ...
citeste si pagina de
unde mi se pare ca au zis ceva de iis si sesiuni
|