se lucreaza cu PHP&Mysql, baza de date numindu-se guestbook
am creat un fisier, signin.php, cu codul sursa:
<html>
<form action="insert.php" method="post">
Prenume: <input type="text" name="first" ><br>
Last Nume: <input type="text" name="last" ><br>
Telefon: <input type="text" name="phone"><br>
Mobile: <input type="text" name="mobile"><br>
Fax: <input type="text" name="fax"><br>
E-mail: <input type="text" name="email"><br>
Site Web:<input name="web" type="text" ><br>
<input name="submit" type="Submit" value=" Done ">
</form>
</html>
apoi am mai creat un fisier, insert.php , in care vreau sa afisez , de exemplu, ce se completeaza in campul "first". si ar trebui sa scriu(dupa cum m-au sfatuit si altii):
echo ($_post["first"])
Insa nu imi afiseaza nik!
Ce trebuie sa fac?
Am nevoie de ajutor pentru un SIGN IN!
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
-
Emil
- PHPRomania Coder Professional
sau , varianta scurta $_POST['variabila'] , HTTP_POST_VARS am inteles ca este (sau va fi) deprecated soon .
fabby
sper ca te-ai prins ca atributul "name" al oricarui INPUT din html coincide cu variabila ce o vei afisa in PHP (sau introduce in DB)
de ex
<input type="text" name="adresa"> va fi preluat in PHP ca $_POST[adresa] .
daca insa folosesti alta metoda de submit al formului , de exemplu GET vei accesa valoarea inputului cu $_GET[adresa] .
Vei constata poate ca poti sa o folosesti mai comod direct cu semnul dolar urmat de numele (name="adresa) inputului , de ex $adresa , treaba e valabila daca ai in setarile PHP (aflate in fisierul php.ini) register_globals = ON .
Desi e comod , e foarte insecure / periculos / u name it asa ca foloseste foloseste variabilele dintr-un form cum am zis mai sus ... dupa ce vei aprofunda un pic PHP vei constata si de ce (sau poti sa faci putin research daca esti foarte curios , chiar iti recomand)
P.S - daca nu stii ce se intampla vreodata cu variabilele tale din php ai la dispozitie niste functii pt debugging ca var_dump($variabila) sau print_r($variabila) .
Daca esti la primele contacte cu PHP fa un fisier phpinfo.php si scrie
[php]
<?
phpinfo();
?>
[/php]
daca nu-ti va afisa nimic , ai o problema de configurare a php-ului sau a serverului de web .
fabby
sper ca te-ai prins ca atributul "name" al oricarui INPUT din html coincide cu variabila ce o vei afisa in PHP (sau introduce in DB)
de ex
<input type="text" name="adresa"> va fi preluat in PHP ca $_POST[adresa] .
daca insa folosesti alta metoda de submit al formului , de exemplu GET vei accesa valoarea inputului cu $_GET[adresa] .
Vei constata poate ca poti sa o folosesti mai comod direct cu semnul dolar urmat de numele (name="adresa) inputului , de ex $adresa , treaba e valabila daca ai in setarile PHP (aflate in fisierul php.ini) register_globals = ON .
Desi e comod , e foarte insecure / periculos / u name it asa ca foloseste foloseste variabilele dintr-un form cum am zis mai sus ... dupa ce vei aprofunda un pic PHP vei constata si de ce (sau poti sa faci putin research daca esti foarte curios , chiar iti recomand)
P.S - daca nu stii ce se intampla vreodata cu variabilele tale din php ai la dispozitie niste functii pt debugging ca var_dump($variabila) sau print_r($variabila) .
Daca esti la primele contacte cu PHP fa un fisier phpinfo.php si scrie
[php]
<?
phpinfo();
?>
[/php]
daca nu-ti va afisa nimic , ai o problema de configurare a php-ului sau a serverului de web .
It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.