cum aflu daca un domeniu .com este inregistrat?

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

pehashpist
Average Member
Mesaje: 196
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:52 pm

cum aflu daca un domeniu .com este inregistrat?

Mesajde pehashpist » Joi Aug 16, 2007 12:38 pm

Vreau sa pun un formular pe un site prin care vizitatorii sa poata verifica domenii .com
la .ro le incerc la rotld foarte simplu citind continutul unui fisier care primeste domeniul prin url (get) dar la com nici nu stiu pe ce server sa verific



Avatar utilizator
snowman
Senior Member
Mesaje: 362
Membru din: Sâm Dec 02, 2006 7:40 pm
Localitate: Hunedoara

Mesajde snowman » Joi Aug 16, 2007 1:26 pm

vrei sa verifici daca domeniul pe care vrea sa-l acceseze un viztator exista sau nu?comunici prin socket-uri cu respectivul domeniu si vezi daca primesti raspuns.
say what?...

pehashpist
Average Member
Mesaje: 196
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:52 pm

Mesajde pehashpist » Joi Aug 16, 2007 1:30 pm

nununu
vreau sa stiu daca e inregistrat

pehashpist
Average Member
Mesaje: 196
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:52 pm

Mesajde pehashpist » Joi Aug 16, 2007 1:43 pm

tot cu rotld am rezolvat :)) se pare ca pot testa orice domeniu nu doar ro

pehashpist
Average Member
Mesaje: 196
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:52 pm

Mesajde pehashpist » Joi Aug 16, 2007 5:40 pm

am incercat si cu socket de curiozitate si nu-mi dau seama de ce nu merge
<?php

function checkDomain($domain,$server,$findText){
// Open a socket connection to the whois server
$con = fsockopen($server, 43);
if (!$con) return false;
// Send the requested doman name
fputs($con, $domain."\r\n");
// Read and store the server response
$response = ' :';
while(!feof($con)) {
$response .= fgets($con,128);
}
// Close the connection
fclose($con);
// Check the response stream whether the domain is available
if (strpos($response, $findText)){
return true;
}
else {
return false;
}
}

if(checkDomain("google.org","whois.crsnic.net","No match for")){echo'eroare, scriptul nu functioneaza corect.';exit;}
echo'testul a fost trecut! Scriptul functioneaza corect.<br />';

?>

functia e luata de pe un site gasit pe google...
rezultatul executiei este ca google.org este liber => nu functioneaza corect

pehashpist
Average Member
Mesaje: 196
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:52 pm

Mesajde pehashpist » Vin Aug 17, 2007 9:37 pm

nicio idee?

Avatar utilizator
UnD3aD
Senior Member
Mesaje: 351
Membru din: Lun Apr 10, 2006 2:01 pm
Localitate: Cta
Contact:

Mesajde UnD3aD » Vin Aug 17, 2007 10:04 pm

vezi asta:

Cod: Selectaţi tot

if(fsockopen('www.site.com',80))
{
echo 'domain found';
}
else
{
echo 'domain not found ';
}


la tine scriptul se conecteaza pe portul 43.. nu stiu de ce...
Programming is like chewing a pack of bubble gum. If you chew it all at once you're going to die.
www.onlinecronjobs.com
www.byraul.net
DeviantArt

maximeuan
New Member
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Apr 22, 2017 12:43 am

Re: cum aflu daca un domeniu .com este inregistrat?

Mesajde maximeuan » Dum Iul 30, 2017 12:47 am

Eun in general aici verific http://www.idealhost.ro/verificare-domeniu pentru ca am si cele mai ieftine preturi la domeniile .ro


Înapoi la “Cod PHP”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori