Preluare date din SQL

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

GisGeorge
New Member

Preluare date din SQL

Mesajde GisGeorge » Dum Mar 16, 2014 1:47 am

Buna ziua
Sunt incepator in PHP si MySql si as vrea daca se poate sa ma ajutati. Am un tabel in care introduc date. As vrea ca in momentul cand selectez "clientul" (dintr-un meniu select) codul este mai jos si merge, sa-mi pot definii variabile ce fac parte din randul selectat ca ulterior sa le pot folosii in completarea unui text. De ex Clientul <?php $client; ?> are adresa <?php $adresa; ?> si asa mai departe dar nu imi reuseste chestia asta. Daca se poate eventual fara a mai da submit (am gasit ceva de genu

Cod: Selectaţi tot

<noscript><input type="submit" value="Submit"></noscript>
)
Va multumesc si astept un raspuns.

<?php
include ("conn.php");

$sel = '<select name="client">';
    $sql = mysql_query("SELECT client FROM `firme`");
    $afisare = '';
    while($row = mysql_fetch_array($sql)) {
      $client = $row["client"];
      $afisare .= '<option value="' .$client. '">' .$client. '</option>';
    }
    ?>
Client: <select>
    <?php echo $afisare; ?>
    </select>

mndrk
Senior Member

Re: Preluare date din SQL

Mesajde mndrk » Lun Mar 17, 2014 9:44 am

În primul rând ai o variabilă $sel ( = '<select name="client">') pe care nu o foloseşti nicăieri. În schimb, mai jos ai afişat un <select> fără denumire.

Ai două soluţii pentru ce anume vrei să obţii:

1. Să citeşti valorile prin AJAX. Apelezi o funcţie ce crează un ajax request în schimbi valoarea selectului:

<select name="client" onchange="return readAjaxValues(this.value);"> ... </select>

Desigur, trebuie să declari funcţia readAjaxValues şi din ea să faci requestul, apoi valorile primite să le pui drept valoare în restul inputurilor. Pentru asta te poţi folosii de jQuery să fie cât mai simplu https://api.jquery.com/jQuery.post/ )

2. Să trimiţi automat formularul când se schimbă valoarea selectului. Apoi din PHP să citeşti datele pentru firma respectivă, apoi să afişezi din nou formularul cu datele completate din PHP.

<select name="client" onchange="this.form.submit();"> ... </select>

Trebuie doar să ai grijă să ştii când trebuie să returnezi formularul şi când trebuie să trimiţi datele mai departe şi să afişezi următoarea pagină.

Cel mai frumos este să alegi prima variantă. Nu o să reîncarce pagina, pur şi simplu o să schimbe valorile şi astfel o să completeze automat câmpurile din formular.

GisGeorge
New Member

Mesajde GisGeorge » Lun Mar 17, 2014 1:47 pm

Multumesc pt raspuns de abia astept sa incetc sa pun in practica raspunsul d-voastra sper sa reusesc sa definesc si restul de variabile pentru datele din tabel care ar trebui sa fie afisate la apelarea variabilei $client

GisGeorge
New Member

Mesajde GisGeorge » Lun Mar 17, 2014 9:46 pm

Scuze de deranj inca o data dar nu reusesc sa definesc valorile pentru fiecare camp din tabel. Ar fi ceva de genu

$adresa = $row ['adresa']:
$telefon = $row['telefon'];
$email = $row['email]:

si mai sunt inca cateva.
Te rog daca poti sa ma ajuti cu un cod ramna dator.
Ms

Înapoi la “Cod PHP”