Am o problema extrem de ciudata.
Site-ul unui client (pe care nu am mai lucrat niciodata pana acum) a fost spart. Dupa ce administratorul de sistem a facut rollback, a aparut o problema ciudata cu redirecturi (site-ul este in Joomla). Dupa putin debugging, am descoperit urmatoarea problema:
In com_user, exact inainte de login-ul efectiv se primeste un string base64_encoded ( aW5kZXgucGhw ), care este base64_encode('index.php');
Dupa base64_decode('aW5kZXgucGhw') stringul returnat este "kdĎ.rp" - care este gresit. Am creat un fisier in root-ul serverului care face base64_decode(base64encode('index.php')) si merge perfect.
Am ramas fara idei, am cautat f. mult problema asta dar nu am gasit nici o rezolvare, si nici o persoana cu probleme asemanatoare. Versiunea de php este "5.3.18", si versiunea de Joomla este 1.5.18
base64_decode comportament ciudat
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
-
preda.vlad
- Average Member
- Birkoff
- Senior Member
Re: base64_decode comportament ciudat
daca cauti pe google dupa "base64_decode bugs" vad ca au avut si altii probleme asemanatoare (dar in alte versiuni)
rezolvarea gasita de tine e ok.
rezolvarea gasita de tine e ok.
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
-
LikudioDNET
- PHPRomania Supporter
Eu mă gândesc să nu ai vreun strtolower pe undeva, sau informaţiile dintr-un anume motiv, să se transmită fără să ţină cont de casing.
Pentru că dacă încerci să faci base64_encode de "kdĎ.rp", o să vezi că e acelaşi string, dar cu casing diferit, casing care contează în PHP.
Pentru că dacă încerci să faci base64_encode de "kdĎ.rp", o să vezi că e acelaşi string, dar cu casing diferit, casing care contează în PHP.
-
preda.vlad
- Average Member
Hello,
Multumesc de raspunsuri.
Din pacate problema era de la un strtolower() pus pe undeva de un coleg.
Multumesc de raspunsuri.
Din pacate problema era de la un strtolower() pus pe undeva de un coleg.