base64_decode comportament ciudat

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

preda.vlad
Average Member

base64_decode comportament ciudat

Mesajde preda.vlad » Mie Oct 31, 2012 6:13 pm

Am o problema extrem de ciudata.

Site-ul unui client (pe care nu am mai lucrat niciodata pana acum) a fost spart. Dupa ce administratorul de sistem a facut rollback, a aparut o problema ciudata cu redirecturi (site-ul este in Joomla). Dupa putin debugging, am descoperit urmatoarea problema:

In com_user, exact inainte de login-ul efectiv se primeste un string base64_encoded ( aW5kZXgucGhw ), care este base64_encode('index.php');
Dupa base64_decode('aW5kZXgucGhw') stringul returnat este "kdĎ.rp" - care este gresit. Am creat un fisier in root-ul serverului care face base64_decode(base64encode('index.php')) si merge perfect.

Am ramas fara idei, am cautat f. mult problema asta dar nu am gasit nici o rezolvare, si nici o persoana cu probleme asemanatoare. Versiunea de php este "5.3.18", si versiunea de Joomla este 1.5.18

Birkoff
Senior Member

Re: base64_decode comportament ciudat

Mesajde Birkoff » Vin Noi 02, 2012 4:43 pm

daca cauti pe google dupa "base64_decode bugs" vad ca au avut si altii probleme asemanatoare (dar in alte versiuni)
rezolvarea gasita de tine e ok.
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

LikudioDNET
PHPRomania Supporter

Mesajde LikudioDNET » Dum Noi 04, 2012 7:18 pm

Eu mă gândesc să nu ai vreun strtolower pe undeva, sau informaţiile dintr-un anume motiv, să se transmită fără să ţină cont de casing.
Pentru că dacă încerci să faci base64_encode de "kdĎ.rp", o să vezi că e acelaşi string, dar cu casing diferit, casing care contează în PHP.

preda.vlad
Average Member

Mesajde preda.vlad » Mar Noi 06, 2012 6:17 pm

Hello,

Multumesc de raspunsuri.

Din pacate problema era de la un strtolower() pus pe undeva de un coleg.

Înapoi la “Cod PHP”