Update mysql

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Joi Iun 07, 2012 11:49 pm

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

LightManIs
PHPRomania Supporter

Mesajde LightManIs » Joi Iun 07, 2012 11:59 pm

LightManIs
PHPRomania Supporter

Mesajde LightManIs » Vin Iun 08, 2012 12:05 am

LightManIs
PHPRomania Supporter

Mesajde LightManIs » Vin Iun 08, 2012 12:15 am

Merge!!!!!!
Multumesc frumos Birkoff mi-ai facut seara mai frumoasa . :cheers:

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Vin Iun 08, 2012 12:53 am

1) tu lucrezi cu magic_quotes pe on si safe mode off ceea ce e total gresit, pe serverele clientilor (sau orice host normal) ai safe mode on si magic_quotes off si recomand short tags pe off

ce inseamna asta?
a) valorile trimise prin get, post, cookie nu se mai initializeaza automat deci daca trimiti index.php?ceva=valoare nu mai poti da echo $ceva pentru ca nu va mai merge (e mai sigur asa) si trebuie sa faci $ceva = $_GET['ceva']; apoi echo $ceva ca sa mearga

b) safe mode pe on iti impune anumite limitari marea majoritate legate de securitate (si tu cum vad ca esti la inceput chiar ai nevoie de aceste limitari)

c) short tags pe off am vazut ca se foloseste pe 90% din serverele clientilor (cel putin ai clientilor pe care i-am avut eu in uiltimii ani) deci nu va mai merge <? $ceva; ?> ci va trebui sa dai <?php echo $ceva; ?> ca sa se afiseze altfel nu se va interpreta corect si doar se va afisa ca text
deci editeaza php.ini si modifica setarile astea.

PS. pe server (in productie) e recomandat sa lucrezi cu error_reporting(0) ca sa nu apara erorile la vizitatori, doar pe local faci teste (pe serverul de lucru). In rest mai vezi in manualul oficial la functii ca iti recomanda altele similare, asa mai aflii de functii noi si utile...
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

keen
Senior Member

Mesajde keen » Vin Iun 08, 2012 10:30 am

1. De preferat este sa folosesti $_GET['id'] chiar daca merge si $id direct.
2. Daca iti returneaza o singura linie din tabel, de ce sa mai folosesti "select * from ..." si nu folosesti "select elev from studenti" sau ce ai nevoie sa scoti...
3. Daca tu ai $row, folosesti $row nu $rows pentru ca rows este o variabila necunoscuta ($row = mysql_fetch_array($result);)
4. Cum a spus si birkoff, nu mai folosi short tags ( <? ) ... Eu din cate stiam, de la php 5 se foloseste <?php ...

LightManIs
PHPRomania Supporter

Mesajde LightManIs » Sâm Iun 09, 2012 3:09 pm

Adry.ro
Average Member

Mesajde Adry.ro » Dum Iun 10, 2012 3:23 am

LightManIs
PHPRomania Supporter

Mesajde LightManIs » Dum Iun 10, 2012 1:35 pm

Multumesc Andry.ro ;).Acolo era greseala

Înapoi la “Cod PHP”