Loop Database

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

MihaiA
Average Member

Loop Database

Mesajde MihaiA » Joi Noi 03, 2011 10:24 pm

Buna ziua,

As dori sa intreb cum ar fi mai usor si mai rapid. Am o tabela in care am diferite user_id. As dori sa stiu cum as putea sa iau acel user_id si sa il apelez intr-o functie cu restul id-urilor din tabela.

Exemplu :
User id 2 3 4 5 6 7
As dori pentru fiecare user_id sa apelez o functie cu restul celorlalte user_id-uri ceva gen cand scot pe 2 , sa se apeleze function(2,3), function(2,4), function(2,5), etc.

Eu m-am gandit asa :

Cod: Selectaţi tot

1. fetch = select  *from tabel;
 while($x = mysql_fetch_assoc($fetch)){
 fetch2 = select *from tabel where userid != $x['user_id'];//sa le luam pe celalte;
 while($x2 = mysql_fetch_assoc($fetch2)){
  function($x['user_id'],$x2['user_id']);
}
}

Exista o solutie mai ok decat aceasta ?mai optima?(fiindca ma gandesc ca la vreo 100 inserturi , sa nu faca crash ), 100*99 ori(niciodata cu el insusi).Sper sa nu fi gresit calculul.
[/code]

zeuscool
Senior Member

Mesajde zeuscool » Vin Noi 04, 2011 6:16 pm

da, exista, si merg pe exemplul dat de tine

selectezi prima oara din tabel,

introduci intr-un multiarray rezultatele

si dupa parcurgi acel array de cate ori ai nevoie, si aplici functia, nu mai stai sa selectezi din baza de date
Follow me on (Da cu share, like, +1 sau ce mai stii !!!) sau comenteaza articolele, sugereaza etc, FII SOCIAL ... :) marianzburlea.com

w3apps
Average Member

Mesajde w3apps » Sâm Noi 05, 2011 1:58 am

Cod: Selectaţi tot

SELECT A.user_id AS other_users, B.user_id as selectat FROM `tabel` A INNER JOIN `tabel` B ON A.user_id!=B.user_id

Sper sa te ajute. Bafta!

Înapoi la “Cod PHP”