[REZOLVAT] O SOLUTIE FORMULAR

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

LXS
Senior Member

[REZOLVAT] O SOLUTIE FORMULAR

Mesajde LXS » Sâm Oct 01, 2011 11:40 am

Ultima oară modificat Dum Oct 02, 2011 1:21 am de către LXS, modificat 1 dată în total.

socu
Senior Member

Mesajde socu » Sâm Oct 01, 2011 12:44 pm

LXS
Senior Member

Mesajde LXS » Sâm Oct 01, 2011 1:09 pm

Bine... ca sa nu fie asa urat am sa pun cele doua formulare in 2 fisiere .tpl, apoi o sa le cer aici in script, dar ma intereseaza cum scap de refresh la pagina dupa ce e complectat bine formularul nr 1 (doar din php).
Fara solutii externe (css, js, metarefresh, etc...), vroiam un singur fisier register.php (Steep 1: account details, Steep 2: account privacy), cu doua e foarte simplu la action folosesc register2.php si impart register pe 2 fisiere, ceea ce mi se pare aiurea.

misu
PHPRomania Supporter

Mesajde misu » Sâm Oct 01, 2011 2:43 pm

2 fisiere?
register.php?step=1
register.php?step=2

if(($_GET['step']==1)&&(formular 1 necompletat)) //afisez formular 1
if(($_GET['step']==2)&&(formular 2 necompletat)&&(formular 1 completat)) //afisez formular 2

sau folosesti o variabila sesiune si in functie de valoarea pe care o are afisezi un formular sau altul.

scriptul care face validarea si eventual inregistrarea in baza de date ar trebui sa fie separat: exec_forms.php
si aici pui header("Location: register.php"), salvezi mesajele in variabile sesiune si le afisezi in register.php. La action in forms ai ghicit ce trebuie pus. Utilizatorul nu va vedea decat pagina register.php si in plus poate da refresh cat vrea ca nu-i mai apare mesaj de la browser "retrimit datele?"

Fara sa reincarci pagina doar din php? 8O buna intrebare... ma duce cu gandul la server side / client side

LXS
Senior Member

Mesajde LXS » Dum Oct 02, 2011 1:21 am

LXS
Senior Member

Mesajde LXS » Sâm Noi 05, 2011 9:06 pm

Înapoi la “Cod PHP”