problema formatare a unor linkuri
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
normal ca fiecare are si un id unic, insa chestia asta cu titlul in link o fac pt. motoarele de cautare. una este un link .../mercedes-slk.htm si alta este .../12.htm. iti spun eu ca va conta foarte mult la cautari.
si oricum sunt multe blog-uri care preiau titlurile si le transforma in link-uri asa cum vreau eu, cu "-" intre cuvinte. eu insa pina acum nu am descoperit cum.
si oricum sunt multe blog-uri care preiau titlurile si le transforma in link-uri asa cum vreau eu, cu "-" intre cuvinte. eu insa pina acum nu am descoperit cum.
conteaza foarte mult. daca dai pe google o cautare dupa "mercedes slk" o sa vezi ca toate rezultatele de pe prima pagina au ori ../slk/index.htm, ori ../mercedes_slk/index.htm sau ../mercedes_slk/mercedes_slk.htm, iar reziltatul nr. 10 in momentul asta este chiar aproape de spam
: ../mercedes/mercedes-slk-amg/slk-amg.htm
normal ca nu este singurul lucru care le ajuta sa fie pe prima pagina dar ajuta mult de tot.
ma gindeam ca sunt foarte multi programatori buni pe acest forum si poate unul dintre ei a realizat sau ma ajuta cu un sfat referitor la cum fac acele blog-uri de transforma titlurile in linkuri cu "-" intre ele.
normal ca nu este singurul lucru care le ajuta sa fie pe prima pagina dar ajuta mult de tot.
ma gindeam ca sunt foarte multi programatori buni pe acest forum si poate unul dintre ei a realizat sau ma ajuta cu un sfat referitor la cum fac acele blog-uri de transforma titlurile in linkuri cu "-" intre ele.
Problema ta e simpla si inexistenta. Ce te supara sunt coliziunile intre '-' ca reprezentare a ' ' si '-' existent deja in denumirea cartii. De ce sa nu folosesti chiar spatiile, urlencode()'d ?
De exemplu:
capra cu trei iezi va genera:
/carti/capra%20cu%20trei%20iezi.html
Structura asta, oricum, nu e buna... tocmai pentru ca exista posibilitatea sa ai coliziuni si intre numele cartilor. Solutia e (folosind mod_rewrite(), bineinteles) sa introduci si numele autorului in URL:
/carti/petre%20ispirescu/povesti%20nemuritoare.html
Si da, ca tehnica SEO, e important sa ai cuvinte cheie in URL-uri.
Numa' bune.
De exemplu:
capra cu trei iezi va genera:
/carti/capra%20cu%20trei%20iezi.html
Structura asta, oricum, nu e buna... tocmai pentru ca exista posibilitatea sa ai coliziuni si intre numele cartilor. Solutia e (folosind mod_rewrite(), bineinteles) sa introduci si numele autorului in URL:
/carti/petre%20ispirescu/povesti%20nemuritoare.html
Si da, ca tehnica SEO, e important sa ai cuvinte cheie in URL-uri.
Numa' bune.
People ask for criticism, but they only want praise.
W. Somerset Maugham (1874 - 1965).
http://www.arond-design.ro
W. Somerset Maugham (1874 - 1965).
http://www.arond-design.ro
ma uit si vad ca am postat pina acum 50 de mesaje, la vreo 40 dintre ele cred ca arond tu mi-ai dat intotdeauna solutia. problema chiar ca este inexistenta daca am inteles eu bine. chiar mod_rewrite() doream sa-l folosesc cind faceam upload la server pe net, dar se pare ca nu ma documentasem indeajuns.
deci, ca o concluzie:
1) nu trebuie sa am ../index.php?autor=petre-ispirescu&titlu=povesti-nemuritoare pt. a face ../petre-ispirescu/povesti-nemuritoare/ cu mod_rewrite(), ci
2) am ../index.php?autor=petre%ispirescu&titlu=povesti%nemuritoare, facut cu urlencode() si cu mod_rewrite() fac exact ce vreau eu: ../petre-ispirescu/povesti-nemuritoare/
mersi mult
deci, ca o concluzie:
1) nu trebuie sa am ../index.php?autor=petre-ispirescu&titlu=povesti-nemuritoare pt. a face ../petre-ispirescu/povesti-nemuritoare/ cu mod_rewrite(), ci
2) am ../index.php?autor=petre%ispirescu&titlu=povesti%nemuritoare, facut cu urlencode() si cu mod_rewrite() fac exact ce vreau eu: ../petre-ispirescu/povesti-nemuritoare/
mersi mult