Cum se pot selecta mai multe valori despartite de virgula

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

CristiTM
PHPRomania Supporter

Cum se pot selecta mai multe valori despartite de virgula

Mesajde CristiTM » Lun Iul 04, 2011 1:17 pm

Am un formular, prin care se trimit mesaje userilor site-ului. Si la casuta "Destinatar" as dori sa se poata scrie mai multi membrii despartiti eventual prin virgula si apoi sa trimit acel mesaj tuturor.

Nu vreau sa imi faca cineva formularul, stiu sa fac totul inafara de selectia mai multor valori dupa virgula.

de exemplu in <input type="text" name="user"> sa introduc Alex,Cristi,Sorin,Etc si cumva sa preiau valorile diferite apoi sa fac un insert in baza de date dar cu fiecare valoare in parte.

w3apps
Average Member

Mesajde w3apps » Lun Iul 04, 2011 1:29 pm

Salut,

Ideea e ca tu tot o valoare transmiti din casuta de text. Eu unul recomand sa pui limita de 3, 5 useri sa eviti spam-ul.

In cod-ul tau php o sa ai:

$useri = $_POST['user']; // user este numele input text-ului

$pieces = explode(",", $useri);

foreach ($pieces AS $key => $value) {

mysql_query(INSERT INTO `mesaje`(destinatar, mesaj) VALUES('$value', 'lalalal'));

}

Codul nu este testat! Sper sa te ajute la ceva.

CristiTM
PHPRomania Supporter

Mesajde CristiTM » Lun Iul 04, 2011 1:31 pm

multumesc frumos, si limita de 3, 5 useri nu trebuie pt ca aceasta optiune este valabila doar pentru administratia site-ului, deci nu va fi spam :)

Înapoi la “Cod PHP”