Payment Gateways

Discută aici despre procesoare de plăţi, plăţi electronice, soluţii software de comerţ electronic, "shopping cart", SSL, certificate digitale, tranzacţii online securizate, PayPal, Skrill (MoneyBookers), payU(ePayment), MobilPay .

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

tovidiu
Junior Member

Payment Gateways

Mesajde tovidiu » Mar Iun 22, 2004 5:10 pm

Nu stiu daca prezinta interes asa de mare tema pe care v-o propun dar as vrea sa discutam despre modalitati de plata online si de metodele disponibile in Romania pentru a face si primi plati online precum si de modalitatile de implementare a acestor metode in php.
Ex: MoneyBookers, 2Checkout, AuthorizeNet, Paypal, etc.
Am incercat ceva cu Moneybookers, dar nu pot sa testez. Le-am trimis celor de la Moneybookers o lista de intrebari despre ceea ce primesc inapoi de la gateway pentru a verifica daca o tranzactie a fost efectuata cu succes, dar nu am primit nici un raspuns.
Exista vreun account de test pentru verificare? Stie cineva?

Emil
PHPRomania Coder Professional

Mesajde Emil » Mie Iun 23, 2004 5:24 am

iti spun prieteneste sa renunti .
Romania e atat de blacklisted pe tot ce inseamna e-commerce in toata lumea incat doar atunci cand se vor potoli lamerii si va mai trece un pic de timp POATE va mai vrea cineva sa auda de noi.
Pana atunci, nu demult s-a deschis Procesor.ro care ofera asemenea facilitati .. nu l-am studiat, incearca-l si impartaseste-ne experienta.
PHP Romania BLOG
It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Mie Iun 23, 2004 10:14 am

In Romania datorita lamerilor singura metoda cat de cat sigura pentru comert on-line este cu plata ramburs. Sunt multe magazine in afara care nu accepta sa faca tranzactii cu cei din Romania datorita problemelor pe care le-au avut cu lammerii romani...
Am incercat sa fac si eu asa ceva dar am fost blocat de refuzul multor banci din Romania de a ma ajuta cu suport tehnic... sau imi cereau niste comisioane asa mari ca mai bine renuntai...
Cum vad eu situatia ai 2 solutii
1. deschizi cont la o banca din strainatate si faci tranzactiile online prin intermediul acelei banci (cu scripturile date de banca respectiva...)
2. Faci magazin online cu plata ramburs.
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Emil
PHPRomania Coder Professional

Mesajde Emil » Sâm Iun 26, 2004 2:24 am

scuze daca par snob, insa plata ramburs NU se numeste plata electronica, e doar o cale de a plasa comanda .. achitarea se face tot ca in evul mediu (a.c inclusiv) al birocratiei romanesti ..
PHP Romania BLOG

It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.

ssuceveanu

3D-Secure

Mesajde ssuceveanu » Lun Sep 13, 2004 11:38 pm

Salut,

Cred ca ati auzit ca 3 banci: BCR, Raiffeisen si Tiriac au lansat servicii de e-commerce prin Romcard folosind tehnologia 3D-Secure.

Prima tranzactie a fost de http://www.farmaline.ro conform http://www.no-cash.ro.
Mai multe detalii la http://www.3DSgateway.com.

Mai multe detalii la ssuceveanu@yahoo.com

apann
Average Member

Mesajde apann » Mar Sep 14, 2004 9:54 am

Stie cineva vreo metoda legala prin care sa imi deschid cont la paypal?
(Romania nu e pe lista lor)
Sau daca nu se poate, care este metoda in Romania pentru a primi bani din strainatate?

theborg
New Member

La ce te ajuta?

Mesajde theborg » Mar Sep 28, 2004 9:04 pm

Iti deschizi cont la paypal dar nu poti efectua nici o tranzactie legala pur si simplu pentru ca politica lor nu este armonizata cu legislatia de aici si va mai dura pana paypal va intra in Romania :D Cand iti intra bani in cont , dinafara, undeva se aprind beculete .. si e bine sa te gandesti dinainte cum e cu facturile si cu frauda fiscala, in caz ca nu vrei sa te gandesti dupa ... :D
Chestia cu rambursul ... este intradevar primitiva si dezavantajoasa din mai multe puncte de vedere, atat pentru comerciant, cat si pentru cumparator. Am implementat un pic de ecomerce pe http://www.borgdesign.net dar, din pacate, majoritatea cumparatorilor prefera totusi ramburs-ul.
As vrea sa vad in Romania implementata posibilitatea de a-ti plati facturile lunare (intretinere, electricitate, gaze, TV Cablu, etc), online .. credeti ca e posibil?

valugi
PHPRomania Supporter

ecommerce gateways

Mesajde valugi » Joi Dec 30, 2004 8:25 am

::Paypal::

Eu unu am avut cont la paypal si la prima tranzactie mi l-au blocat. Apoi am facut un cont pe numele unei prietene - cetatean englez - care a fost blocat dupa 6 luni -cu bani in el cu tot - pentru ca intram pe IP de Romania - asta a fost raspunsul si singura lor problema.

::Ikobo::
Ikobo.net ne are pe lista...dar au si ei obiceiuri proaste. Dupa 6 luni de la efectuarea unei comenzi - mi-au cerut un refund, pentru ca un client a facut o plangere. Dupa 6 luni toate chestiile erau de mult ingropate si livrate ...si nu am vrut sa le dau banii... si mi l-au blocat.

Altele nu am incercat. Acum lucrez pe un cont de Paypal, dar pe care il verific din Germania.

Acum vreo 2 ani am mers pe la toate bancile din Romania si aveau sisteme doar in teste. Stiu ca in Romania mai e un payment processor dar care avea niste tarife aberante. Ma uit acum la procesor.ro si vad taxa de instalare de 200 euro. Ma scuzati dar pana nu o sa ajunga si ai nostri la preturi competitive si sa ia si ei din castig un 1, 2%.... sa ma s*g@!

Mai astept si alte pareri.
Bafta la tranzactii.

valugi

DotCommerce
Junior Member

Re: ecommerce gateways

Mesajde DotCommerce » Vin Ian 21, 2005 8:20 pm

valugi scrie:::Paypal::

Acum vreo 2 ani am mers pe la toate bancile din Romania si aveau sisteme doar in teste. Stiu ca in Romania mai e un payment processor dar care avea niste tarife aberante. Ma uit acum la procesor.ro si vad taxa de instalare de 200 euro. Ma scuzati dar pana nu o sa ajunga si ai nostri la preturi competitive si sa ia si ei din castig un 1, 2%.... sa ma s*g@!

Mai astept si alte pareri.
Bafta la tranzactii.

valugi

Diferentza intre a fi user de paypal si a fi un magazin virtual este mare. Comisioanele practicate sunt cele mai bune care le putem acorda. Taxa de 200 EUR este taxa de inregistrare in sistemul 3DSecure. O cerinta bancara.
Sub 2.5% nici in USA nu ajungi decit daca esti .. Bestbuy.com ?
Intre timp insa comerciantii din Romania cresc si comisionanele scad individual functie de turnover.
Atit solutia noastra cit si cea a Epayment imi par competitive pe pietele europene sau nord-americane.
Ref.: PayPal: clientii nostrii (magazine) pot sa incaseze plati prin PayPal. Daca cer acest modul. Dar nu putem facilita accessul persoanelor fizice la conturi PayPal.
Asteptam orice fel de intrebari.

DotCommerce
Junior Member

Mesajde DotCommerce » Vin Ian 21, 2005 8:22 pm

Emil scrie:iti spun prieteneste sa renunti .
Romania e atat de blacklisted pe tot ce inseamna e-commerce in toata lumea incat doar atunci cand se vor potoli lamerii si va mai trece un pic de timp POATE va mai vrea cineva sa auda de noi.
Pana atunci, nu demult s-a deschis Procesor.ro care ofera asemenea facilitati .. nu l-am studiat, incearca-l si impartaseste-ne experienta.

Unul din clientii nostrii poate fi studiat ( php solution-API) www.floridelux.ro (sau www.digitalyou.ro)

php2005
New Member

Payment Gateway

Mesajde php2005 » Mie Feb 09, 2005 3:18 am

Eu am folosit 2CheckOut pentru implementarea magazinului virtual www.romcadou.ro fi functioneaza destul de bine. Singura problema este ca nu accepta RomCard si doar VISA/MC.
Dar taxa de inregistrare este mai acceptatibla ($49) si ei gireaza banii direct in banca din Romania.

Inainte de 2CheckOut am folosit IKobo si a fost dezastruos. Am pierdut peste 10 comenzi datorita problemelor legate de verificarea Card-urilor.

DotCommerce
Junior Member

Re: Payment Gateway

Mesajde DotCommerce » Mie Feb 09, 2005 12:18 pm

php2005 scrie:Eu am folosit 2CheckOut pentru implementarea magazinului virtual www.romcadou.ro fi functioneaza destul de bine. Singura problema este ca nu accepta RomCard si doar VISA/MC.
Dar taxa de inregistrare este mai acceptatibla ($49) si ei gireaza banii direct in banca din Romania.

Inainte de 2CheckOut am folosit IKobo si a fost dezastruos. Am pierdut peste 10 comenzi datorita problemelor legate de verificarea Card-urilor.

Oferta noastra analizata cu atentie este mult mai buna decit 2checkout.com. Si acceptam si cardurile "valid only in Romania". Nu avem taxa de garnatie de 10% din turnover, transferurile se fac in 7 zile si gratuit. Taxa de aderare se poate plati in rate lunare ( facem noi a creditare deoarece este o taxa ceruta de banci nu de DotCommerce).
Plus PayPal ? :) Sper ca asta sa te convinga.

calind
PHPRomania Supporter

vanzare de software

Mesajde calind » Joi Feb 17, 2005 8:30 pm

stie cineva cum poti sa vinzi software in afara si sa incasezi bani de la clienti din strainatate? e vreun procesator din afara care accepta firme din Ro?
thx

aurelian
Senior Member

Mesajde aurelian » Joi Feb 17, 2005 10:41 pm

Eu unu nu am incredere sa cumpar de la voi atat timp cat siteurile pe care le prezentari au lacune destul de serioase.

E vorba de flori de lux si rom cadou aici.

Pe ambele siteuri se pot observa erori sql.

Ce incredere sa am eu?

deedee
PHPRomania Supporter

Re: vanzare de software

Mesajde deedee » Vin Feb 18, 2005 12:33 pm

calind scrie:stie cineva cum poti sa vinzi software in afara si sa incasezi bani de la clienti din strainatate? e vreun procesator din afara care accepta firme din Ro?
thx

De ce ai nevoie de procesor din afara? Solutia de care ai nevoie exista si in tara: http://www.epayment.ro/plati-online/plata-software.php

Sa iti enumar avantajele colaborarii cu o companie romaneasca fata de una aflata peste mari si tari? :)

Înapoi la “Comert electronic”