Eu am experiență în php aproape un an. Acum m-am hotărât să fac o platformă simplă de blogging (știu, sunt unul printre sutele de dezvoltatori de platforme de blogging, dar mai mult o fac pentru self-education).
Aș dori să-l fac cu pluginuri dinamice. Chestia este că nu mă prea pricep cum exact să leg un plugin într-un document. Mai exact, nu aș vrea să limitez afișarea unui plugin sau rularea unui plugin acolo unde vreau eu sau când vreau eu. Am lucrat puțin la dokuwiki și am observat: pluginurile sunt catalogate pe categorii: admin, syntax, action, render, etc. Câte o clasă pentru fiecare categorie. Are si o clasă pentru Eventuri.
Platforma pe care o dezvolt eu în momentul de față nu e prea complexă. Am reușit să fac un plugin controller (singleton) și o clasă abstractă generală Plugin.
Codul meu poate fi vizualizat aici: (să nu vă speriați de dimensiunea commiturilor
Nu prea are multe chestii deoarece nu are cine să-mi facă design-ul (iar eu sunt lousy la web design).
Deci dacă cineva este destul de experimentat și willing să-mi facă un how-to scurt
PS: Am căutat și pe net, dar nu prea am fost lămurit (+ că nu prea am găsit rezultate relevante).
Later Edit: Întrebare bonus: ar fi fezabil să adaug suport pentru no-mysql database? Adică să salvez posturile în format json plain text. De exemplu când un user nu vrea sau nu are cum să seteze o bază de date mysql.