Salut.
Stiu ca cer cam mult, dar am si eu nevoie de ajutor pentru un site.
Am vreo 40 de produse impartite in 3 categorii, care in timp vor mai creste(atit produsele cit si categoriile) si vreau sa fac ca sa poata fi adaugate dintr-o sectiune de administrare.
Fiecare produs pe linga ceva proprietati (adica text ) contine si o imagine a produsului.
M-am uitat peste solutiile cms, dar toate au magazine virtuale si mie imi trebuie doar sa preint produsele..
Si credeti-ma ca nu stiu cum sa ma apuc.
Va multumesc.
Baze de date cu imagini
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
- vectorialpx
- Senior Member
toata problema e sa organizezi/proiectezi baza de date...
exemplu:
produse
----------
id
produs
cod
data
alte_campuri
categorii
----------
id
numele
cod
data
altele
cand faci select din baza de date, ai in vedere categoria din care face parte:
SELECT categorii.produs AS produsul, categorii.cod AS codul FROM produse, categorii WHERE produse.cod=categorii.cod
sau ... ceva de genul asta...
referitor la `ajutor pentru site`, ti-a dat doryy42 un link unde `sa ne platesti`
referitor la imagini, faci un tabel
imagine
----------
id
linkimagine
pentruce
descriere
altele
pentruce e id-ul produsului, si cand faci select, ai grija ca imaginea sa apartina id-ului, iar cand faci insert, ai grija sa nu faci dubluri (la `pentruce`), id-ul produsului fiind cheie primara
exemplu:
produse
----------
id
produs
cod
data
alte_campuri
categorii
----------
id
numele
cod
data
altele
cand faci select din baza de date, ai in vedere categoria din care face parte:
SELECT categorii.produs AS produsul, categorii.cod AS codul FROM produse, categorii WHERE produse.cod=categorii.cod
sau ... ceva de genul asta...
referitor la `ajutor pentru site`, ti-a dat doryy42 un link unde `sa ne platesti`
referitor la imagini, faci un tabel
imagine
----------
id
linkimagine
pentruce
descriere
altele
pentruce e id-ul produsului, si cand faci select, ai grija ca imaginea sa apartina id-ului, iar cand faci insert, ai grija sa nu faci dubluri (la `pentruce`), id-ul produsului fiind cheie primara
Ultima oară modificat Mar Noi 21, 2006 11:38 am de către vectorialpx, modificat 1 dată în total.
- vectorialpx
- Senior Member
- vectorialpx
- Senior Member