Pagina 1 din 1

Nu reusesc sa redirectionez cu Header("Location: ...)

Scris: Sâm Dec 19, 2020 11:18 pm
de papaleon
Sal !
Încerc să rezolv o problemă, dar nu-i dau de cap ...
Am o pagină php din care redirecționez la pagina inițială, cu :
header("Location:http://www.example.com/$_SESSION[domeniu].php");
Durerea este că atunci când rulez proiectul în Host, serverul îmi dă eroarea 400 că nu este o greșală,
dar este un accident !!!???, sau zice că nu găsește adresa ... în schimb, când rulez în Localhost
header("Location:http://localhost/example/$_SESSION[domeniu].php");
treaba merge bine, !!!
Pe server, nu se întoarce la pagina indicată cu $_SESSION[domeniul].php sau cu $domeniul.php, ???
dar dacă adresez cu:
header("Location:http://www.example.com/numedomeniu.php"); merge perfect !!!
Adică tre să-i dau textual numele domeniului la care să se întoarcă, ex. cadouri.php, servicii.php, nu sub formă de variabilă ...
Pe mine mă interesează ca adresarea să o fac printr-o variabilă $domeniu.php sau $_SESSION[domeniu].php
pentru că domeniul poate fi diferit la intrarea în pagina curentă ...
Codul php final arată așa :
........................................
$sql4 = "insert into imagini_clienti values('$_SESSION[index]', '$_SESSION[indexcli]', '$_SESSION[client]', '$_SESSION[titlu_imag]', '$_SESSION[adresa_imag]')";
if (mysqli_query($conn, $sql4)or die(mysql_error())){
header("location: http://www.exemplu.com/$_SESSION[domeniu].php");
}else{
//echo"ceva nu merge !";
}
Îmi semnalează eroarea, dar la adresarea manuală de întoarcere, găsesc imaginea afișată corespunzător și datele ei în tabelul de imagini.
Nu reușesc să fac să recunoască adresarea prin variabilă !!!
Scuze că am scris prea mult, dar am vrut să fiu cât mai explicit. TKS !!! "SĂRBĂTORI FERICITE ȘI CU SĂNATATE !!! "

Re: Nu reusesc sa redirectionez cu Header("Location: ...)

Scris: Lun Dec 21, 2020 3:43 am
de Jetix
Încearcă să pui header("Location: http://localhost/example/".$_SESSION['domeniu'].".php");
De asemenea, dacă dorești ajutor mai rapid, te aștept pe discord, dacă ai: https://discord.gg/nvF4B8A

Re: Nu reusesc sa redirectionez cu Header("Location: ...)

Scris: Lun Dec 21, 2020 3:56 am
de Jetix
Vezi că și sintaxa mySQL este greșită

$sql4 = "insert into imagini_clienti values('$_SESSION[index]', '$_SESSION[indexcli]', '$_SESSION[client]', '$_SESSION[titlu_imag]', '$_SESSION[adresa_imag]')";

Corect:
$sql4 = "INSERT INTO `table` (coloana1, coloana2, coloana3) VALUES (valoare1, valoare2, valoare3)";

De asemenea îți propun să înveți PDO statement pentru că este mai sigur și mai ușor de utilizat

Re: Nu reusesc sa redirectionez cu Header("Location: ...)

Scris: Lun Dec 21, 2020 1:12 pm
de papaleon
TKS pentru atenția acordată Jetix , am pus header("Location: http://www.proiectulmeu.com/".$_SESSION['domeniu'].".php");
dar nu merge, numai în localhost merge, adică: header("Location: http://localhost/proiectulmeu/".$_SESSION['domeniu'].".php");
dar pe serverul unde am domeniul, vrea numai dacă înlocuiesc variabila cu direct numele domeniului,
header("Location: http://www.proiectulmeu.com/numeledomeniului.php");

Re: Nu reusesc sa redirectionez cu Header("Location: ...)

Scris: Lun Dec 21, 2020 8:23 pm
de papaleon
după multă bătaie de cap și multe încercări, am reușit să rezolv problema ...
.........................
$domeniu = $_SESSION['domeniu'];
........................
//insereaza datele in tabel
$sql4 = "insert into tabel values( ....., ................ , ................, .............)";
if (mysqli_query($conn, $sql4)or die(mysql_error())){
//echo"Se stabilește domeniul la care face redirectionarea";
}
switch ($domeniul){
case 'dom_unu':
header('Location:http://www.myproject.com/primul_domeniu.php');
break;
case 'dom_doi':
header('Location:http://www.myproject.com/second_domeniu.php');
break;
case 'dom_trei':
header('Location:http://www.myproject.com/al_treilea_domeniu.php');
break;
case 'dom_patru':
header('Location:http://www.myproject..........
..................................
break;
}
Adresarea folosind direct variabila $_SESSION['domeniu'] sau $domeniu nu mi-a rulat.
Și văd că rulează și pe MS. Edge, Mozila, IE. inclusiv cu Localhost/ ... pe wampserver32, dar acolo merge și cu variabilă.

Re: Nu reusesc sa redirectionez cu Header("Location: ...)

Scris: Mar Dec 22, 2020 4:43 pm
de Jetix

Cod: Selectaţi tot

$domeniu = $_SESSION['domeniu'];

header("Location: http://www.myproject.com/".$domeniu.".php");


Mai poti folosi si asa, dar sa nu uitam de punctele pentru concatenare, deoarece sunt foarte importante. :!:

Re: Nu reusesc sa redirectionez cu Header("Location: ...)

Scris: Mar Dec 22, 2020 4:56 pm
de papaleon
OK !... așa nu mi-a mers decât pe serverul Localhost (wampserver32 ) dar nu pe Hosting ... (http://www. .....com)
eu aveam problema că adresa de redirect poate lua diferite valori ... TKS, Jetix, fayr play ca de obicei !!! dar totuși,
nu am înțeles ce e cu acel https://discord.gg/nvF4B8A , îmi zice că nu mă pot conecta ... :(

Re: Nu reusesc sa redirectionez cu Header("Location: ...)

Scris: Mar Dec 22, 2020 8:01 pm
de Jetix
papaleon scrie:OK !... așa nu mi-a mers decât pe serverul Localhost (wampserver32 ) dar nu pe Hosting ... (http://www. .....com)
eu aveam problema că adresa de redirect poate lua diferite valori ... TKS, Jetix, fayr play ca de obicei !!! dar totuși,
nu am înțeles ce e cu acel https://discord.gg/nvF4B8A , îmi zice că nu mă pot conecta ... :(


Discord este un program de comunicare precum TeamSpeak3 sau Skype, dar mult mai fain :) trebuie sa iti faci un cont sa descarci aplicatia sau sa intrii direct din browser si gata :lol:

Cod: Selectaţi tot

header("Location: http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."/".$_SESSION['domeniu'].".php");


Acesta de mai sus va rezulta astfel: http://mydomain.com/domeniu.php

Practic iti va lua automat SERVER_NAME (domeniul de unde ai accesat) si va completa.