Pagina 1 din 1

Rog ajutor combobox

Scris: Sâm Dec 29, 2018 11:15 pm
de victorcai300
Buna seara
Sunt incepator si am nevoie sa ma indrumati putin.
Nu stiu de ce nu-mi iese un combobox practic ma conectez la baza de date dar pagina afiseaza o parte din cod ....
Ma gandesc ca am o eroare (evident :) ) in cod. Codul l-am luat de pe acest forum si doar l-am modificat sa se potriveasca cu tabela mea. (am inlocuit userul si restul de date de conectare cu ........ )

<?php
$host = "localhost";
$username = "..........";
$password = "..............";
$dbname = "............";
$cn=mysql_connect($host,$username,$password) or die(mysql_error());
mysql_select_db('.............') or die(mysql_error());
$sql = "SELECT * FROM instructor";
$rs = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$sel = '<select name= "nume_instructor">';
while($row = mysql_fetch_array($rs)){
$selected = ($row["nrctr_instructor"] == $row["nume_instructor"]) ? 'selected' :'';
$sel .= "<option value='".$row["nrctr_instructor"]."'". $selected .'>'.$row["nume_instructor"].'</option>';
}
$sel .='</select>';
echo $sel;
?>

si pagina afiseaza
'; while($row = mysql_fetch_array($rs)){ $selected = ($row["nrctr_instructor"] == $row["nume_instructor"]) ? 'selected' :''; $sel .= "'.$row["nume_instructor"].''; } $sel .=''; echo $sel; ?>

Cu stima

Re: Rog ajutor combobox

Scris: Lun Dec 31, 2018 1:13 am
de Jetix
Salut, mysql nu prea mai este folosit deloc in php in zilele de astazi avand foarte multe vulerabilitati, chiar si mysqli se invecheste cu timpul, daca doresti sa invati php, apucate serios pe PDO sau pe un frameork gen Laravel.
Cu privire la problema ta, am simplificat putin codul si l-am mutat pe mysqli, totusi nu l-am testat si nu prea mai stiu cum se lucreaza cu mysqli, testeaza-l tu.

Cod: Selectaţi tot

<?php

$conn = new mysqli('host', 'user', 'pass', 'db');
$st = $conn->query("SELECT * FROM `instructor`");

echo '<select name="nume_instructor">';
foreach (mysqli_fetch_array($st) as $r) {
   echo '<option value="'.$r['nrctr_instructor'].'">'.$r['nrctr_instructor'].'</option>';
}
echo '</select>'

?>

Re: Rog ajutor combobox

Scris: Lun Dec 31, 2018 2:38 pm
de victorcai300
Multumesc pentru raspuns
Din pacate pagia afiseaza
query("SELECT * FROM `instructor`"); echo '' ?>

Re: Rog ajutor combobox

Scris: Lun Dec 31, 2018 3:54 pm
de victorcai300
Rezolvat.
Multumesc