Pagina 1 din 1

Criterii de alegerea unui host

Scris: Joi Aug 24, 2017 4:43 pm
de papaleon
SAL ! ...scuzati ca vin cu o intrebare de "supernovice" dar din diferite tutoriale nu am reusit sa ma lamuresc (sau nu am stiut unde sa caut ..),
dorind sa-mi testez site-ul proiectat si construit de mine, vreau sa cunosc unele aspecte, conditii, etc. ce trebuiesc avute in vedere cand urc
site-ul meu pe un host (pentru moment, gratuit !) ...
Ceva indrumari sau adrese pentru documentare ... TKS !

Re: Criterii de alegerea unui host

Scris: Joi Aug 24, 2017 7:22 pm
de Birkoff
azi un host + domeniu a ajuns asa de ieftin ca nu se merita sa mai stai pe hosting free :)
in functie de cerintele site-ului tau (ce limbaje sunt in spate, ce anume face site-ul) poti alege un hosting care sa ofere suport pentru acele limbaje (nu poti pune un site scris in .net sau ruby pe un hosting care ofera php)
la fel. unele hosturi nu ofera in varianta de share optiuni complexe de care poate site-ul tau are nevoie (exemplu daca folosesti node.js sau alte librarii server side ai nevoie de vps sau un hosting care sa ofere acele librarii in varianta de hosting shared)
ce recomand eu: www.clausweb.ro dar ca sa iti zic exact ce ti s-ar potrivii trebuie sa stiu ce limbaje/librarii foloseste site-ul tau si ce tip e (prezentare/shop/portal etc)

Re: Criterii de alegerea unui host

Scris: Vin Aug 25, 2017 2:25 pm
de papaleon
OK ! Multumesc de atentie Birkoff, eu fiind un incepator autodidact in programare web, am facut un site in stilul oferte/solicitari - SERVICII, CONSULTANTA, INSTRUIRE, BAZAR si un FORUM, construit integral in HTML, PHP, CSS, MySQL folosind APACHE 2.4.17, PHP 5.7.15, si MySQL 5.7.9
care nu are intentii comerciale, va fi cu acces liber in care clientii vor oferi sau solicita ceva, conform domeniului ales. (ar fi ceva in stilul anunturilor din RAID... ), dar sub o forma mult mai simplificata si rapid de urmarit (zic eu ...!).
Oricum, mai am de aranjat la el si vad ca sunt multe posibilitati de a-l pune pe un host, ma mai documentez ... TKS !

Re: Criterii de alegerea unui host

Scris: Sâm Aug 26, 2017 6:30 am
de Birkoff
ok atunci poti sa iei cel mai ieftin pachet din lista asta https://www.clausweb.ro/pachet_gazduire_web.php + un nume de domeniu si apoi sa iti pui site-ul la treaba :)
ulterior daca iti merge treaba si ies bani ca sa platesti hostul, poti trece la un plan mai mare din acea lista fara sa modifici nimic la cod.
pentru punerea site-ului prin ftp ai cpanel-ul si phpmyadmin care te ajuta, iar pentru mailuri, dupa ce iti setezi o adresa din cpanel poti folosi clasa phpmailer ca sa trimiti mailuri din site de pe adresa respectiva.