Pagina 1 din 1

include

Scris: Joi Aug 13, 2015 8:44 am
de dianagaby2002
Buna!

Imi apare ca imaginea e rupta. Nu am dat bine calea? (daca deschid meniu.php se vede meniul)Mersi!

pagina.php

Cod: Selectaţi tot

<?php include '../../../meniu.php'; ?>
<html>
<head>
</head>

<body>

<h3>Pagina</h3>

<p>Paragraf 1</p>
<p>Paragraf 2</p>
<p>Paragraf 3</p>

</body>
</html>


meniu.php

Cod: Selectaţi tot

<html>
<head>
</head>

<body>

<img src="meniu.jpg">

</body>
</html>


Caile sunt: C:\xampp\htdocs\test\meniu.php
C:\xampp\htdocs\test\meniu.jpg
C:\xampp\htdocs\test\test1\test2\test3\pagina.php

Re: include

Scris: Joi Aug 13, 2015 11:59 am
de nevvermind
Daca ai dat cai relative catre resurse (care nu incep cu "/"), ele vor fi relative la fisierul accesat, in cazul tau "pagina.php".
Deci va incerca sa deschida "C:\xampp\htdocs\test\test1\test2\test3\meniu.jpg". Dar cum nu exista, iti da 404. Ca sa vezi asta, deschide firebug sau chrome dev tools.
Imagine


De asta, de obicei, site-urile au un single entry-point (index.php) catre toate resursele, pt un mai bun control si pt a evita astfel de probleme ale cailor relative. Cauta despre cai relative si absolute.

http://www.coffeecup.com/help/articles/ ... athslinks/

Re: include

Scris: Vin Aug 14, 2015 1:13 pm
de clickymedia
Pentru mai multa siguranta poti da calea completa. Ex.: http:// www . domeniu . ext / poza . jpg
Atentie la .JPG sau . jpg

Re: include

Scris: Vin Aug 14, 2015 8:51 pm
de picassoo
De ce nu folosesti ceva mai usor, daca ai legatura cu mysql. Fati un tabel si pune acolo legatura

exmp:

Cod: Selectaţi tot

CREATE TABLE `aparate` (
 `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `Locatia` varchar(255) DEFAULT NULL,
 `imaginea` varchar(255) DEFAULT NULL
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=97 DEFAULT CHARSET=utf8;

INSERT INTO `locatie_fisier` VALUES ('1', '../../../poze', 'imaginea.jpg');


Cod: Selectaţi tot

<?php
$resultaat = "SELECT  * FROM locatie_fisier ORDER BY id DESC ";
   
if(isset($_POST["Locatia"])){
   
    //sanitize $cat_id to reduce injection risk here
   
}

if ($resultaat > 0)
   
 if (mysql_num_rows($resultaat)==0) {

echo "<td>".$myrow['Locatia']."/".$myrow['imaginea']."</td>";


}
?>


Si asa poti controla si verifica locatia mai usor, iti faci si un admin panel sa poti modifica direct de acolo.

sa vezi imaginea pui asa:

Cod: Selectaţi tot

<td class="cell0"><span id="wb_uid6"> <div style="width: 172px; height: 229px;"><img style="width: 172px; height: 229px;" src="../images/aparate/<?php echo $myrow['imaginea'];?>" id="" alt="" /></div></span></td>


sau

Cod: Selectaţi tot

<td class="cell0"><span id="wb_uid6"> <div style="width: 172px; height: 229px;"><img style="width: 172px; height: 229px;" src="<?php echo $myrow['Locatia'];?><?php echo $myrow['imaginea'];?>" id="" alt="" /></div>
</span></td>

Re: include

Scris: Sâm Aug 15, 2015 2:44 am
de nevvermind
Dude, e de incepatori problema. Calibreaza-ti raspunsul.

Re: include

Scris: Sâm Aug 15, 2015 3:15 am
de CristianG
Wtf picasoo dude ce e cu tine? Crezi ca totul se rezuma la baza de date. Ia exemplu la nevermind si gata.

Daca nu simplu lucru e sa iti faci un DOC_ROOT unde iti vei accesa patch + calea ca sa nu te mai bati la cap.

Re: include

Scris: Sâm Aug 15, 2015 4:50 am
de Birkoff
dianagaby2002 scrie:Buna!

Imi apare ca imaginea e rupta. Nu am dat bine calea? (daca deschid meniu.php se vede meniul)Mersi!


http://www.tutorialeonline.net/ro/artic ... entul-base -> citeste tutorialul asta si poate te lamuresti, daca o sa dai caile mereu de la tagul base nu o sa mai ai probleme (altfel le dai de la locatia relativa a fisierului curent si e mai greu uneori pentru incepatori sau cand ai url_rewrite)

Re: include

Scris: Sâm Aug 15, 2015 10:45 am
de nevvermind
@Birkoff - sincer, nu prea am vazut sa se foloseasca acel element, like... ever: http://stackoverflow.com/questions/1889 ... e-html-tag

Re: include

Scris: Sâm Aug 15, 2015 12:07 pm
de Birkoff
eu am avut probleme, in special la linkurile relative generate dinamic din js si daia am inceput sa il folosesc ma scutit de probleme.