Record delete log in mysql

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

picassoo
New Member
Mesaje: 4
Membru din: Mie Aug 12, 2015 10:45 pm

Record delete log in mysql

Mesajde picassoo » Mie Aug 12, 2015 11:37 pm

Salutare!

Doresc sa inregistrez fisieru care este sters din baza de date. Cum pot face asta cu acest cript care merge pentru a sterge ?
Am cautat si in alte parti dar nu stiu ce sa scriu ca sa gasesc solutia la problema.

Cod: Selectaţi tot

<?php
if(isset($_GET['id']))
{
$id=$_GET['id'];
$query1=mysql_query("delete from fisa where id='$id'");
if($query1)
{
header('location:/fisa.php');
}
}
?>


A-si dori sa inregistreze aici:


Cod: Selectaţi tot

ALTER TABLE `fisa_dalete`
MODIFY COLUMN `success`  enum('no','yess') CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NULL DEFAULT NULL AFTER `data`;




clickymedia
Junior Member
Mesaje: 45
Membru din: Mie Iun 17, 2015 2:11 pm
Contact:

Re: Record delete log in mysql

Mesajde clickymedia » Vin Aug 14, 2015 1:26 pm

picassoo scrie:Salutare!

Doresc sa inregistrez fisieru care este sters din baza de date. Cum pot face asta cu acest cript care merge pentru a sterge ?
Am cautat si in alte parti dar nu stiu ce sa scriu ca sa gasesc solutia la problema.

Cod: Selectaţi tot

<?php
if(isset($_GET['id']))
{
$id=$_GET['id'];
$query1=mysql_query("delete from fisa where id='$id'");
if($query1)
{
header('location:/fisa.php');
}
}
?>


A-si dori sa inregistreze aici:


Cod: Selectaţi tot

ALTER TABLE `fisa_dalete`
MODIFY COLUMN `success`  enum('no','yess') CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NULL DEFAULT NULL AFTER `data`;



msql_query("INSERT INTO fisa_dalete SET success='yess', ........");
Pe caut hotel gasesti case si apartamente de inchiriat in regim hotelier.

picassoo
New Member
Mesaje: 4
Membru din: Mie Aug 12, 2015 10:45 pm

Re: Record delete log in mysql

Mesajde picassoo » Vin Aug 14, 2015 8:35 pm

pai si merge sa pun asa simplu >?, stiu ce trebui sa pun acolo, dar nu stiu cum se numeste actiunea care o vreu sa o fac eu pentru a cauta rezolvarea pentru problema asta

CristianG
Average Member
Mesaje: 85
Membru din: Mie Oct 30, 2013 4:45 pm

Re: Record delete log in mysql

Mesajde CristianG » Sâm Aug 15, 2015 3:25 am

Ce vrei tu sa faci mai exact e asa :

Cod: Selectaţi tot

<?php
if(isset($_GET['id'])) {
   // Selectam Fisa si preluam toate datele din ea desigur setat de ID !
   $query = mysql_query("SELECT * FROM `fisa` WHERE `id`='{$_GET['id']}' LIMIT 1;");
   // VERIFICAM DACA EXITA QUERY-URI IN SELECTIE
   if(mysql_num_rows($query) == 1) {
      //Setam variabila row pentru datele gasite in query
      $row = mysql_fetch_array($query);
      //INSERAM IN FISA_DELETE ce dorim
      mysql_query("INSERT INTO `fisa_dalete` SET `success`='yess', id='{$row['id']}', `name`='{$row['namefisa']}', `patch`='{$row['patchfisa']}';");
      // Stergem fisa cu id selectat
      $query1 = mysql_query("DELETE FROM `fisa` WHERE `id`='{$row['id']}'");
      if($query1) {
         header('location:/fisa.php');
      }
   } else {
      echo "ID nu exista in baza de date!";
   }
   
}
?>


Asta ar fi o varianta dar acum depinde ce doresti sa faci si cum doresti sa procesezi query`ul... eu ti-am dezolvat o idee tu acum trebuie sa te gandesti ce doresti mai exact sa faci !

Selectia am facut`o in caz de vrei sa iei de exemplu din tabelul `fisa` numele sau ce taburi mai ai in el.

Succes !

picassoo
New Member
Mesaje: 4
Membru din: Mie Aug 12, 2015 10:45 pm

Re: Record delete log in mysql

Mesajde picassoo » Sâm Aug 22, 2015 8:00 pm

Am inteles ideia ta CristianG, o sa fac acum un test sa vad daca merge ideia ta si sa o dezvolt cum im trebui mie. :)


Merge foarte bine ideia ta, se paote sa implementez cumva cine sterge acel fisier ?
Eu folosesc ca si log in user un script usor:

Cod: Selectaţi tot

<?php
require_once("models/config.php");
if (!securePage($_SERVER['PHP_SELF'])){die();}
?>

<?php
if(isUserLoggedIn()) {
//Links for permission level 1 (Director)
   if ($loggedInUser->checkPermission(array(5,9))){


$loggedInUser->username

}
}
?>


Am incercat sa pun in fiserul delete.php dar nu merge im da eroare. ai vro ideie ?

CristianG
Average Member
Mesaje: 85
Membru din: Mie Oct 30, 2013 4:45 pm

Re: Record delete log in mysql

Mesajde CristianG » Dum Aug 23, 2015 12:51 pm

Chiar nu inteleg ce vrei sa faci !

In primu rand daca doresti sa te ajut posteaza tot codul care iti face procesul !

Ti-am dat un exemplu unde poti adauga in loguri cine sterge si detalile necesare. Acum depinde daca doresti cu adevarat preiei datele cuiva care sterge in primu rand va trebui sa iei datele din baza de date daca este logat!

Daca ai sesiune atunci va trebui sa faci ceva de genu asta

Cod: Selectaţi tot

<?php
if(isset($_GET['id'])) {
   // Selectam Fisa si preluam toate datele din ea desigur setat de ID !
   $query = mysql_query("SELECT * FROM `fisa` WHERE `id`='{$_GET['id']}' LIMIT 1;");
   // VERIFICAM DACA EXITA QUERY-URI IN SELECTIE
   if(mysql_num_rows($query) == 1) {
      //Setam variabila row pentru datele gasite in query
      $row = mysql_fetch_array($query);
      //INSERAM IN FISA_DELETE ce dorim
      mysql_query("INSERT INTO `fisa_dalete` SET `success`='yess', id='{$row['id']}', `name`='{$row['namefisa']}', `patch`='{$row['patchfisa']}';");
     // Preluam sesiune
     if(!empty($_SESSSION['id'])) {
        // Selectam userul din sesiunea care este
        $query = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `id`='{$_SESSION['id']}' LIMIT 1");
        // Verificam daca este in baza de date
        if(mysql_num_rows($query) == 1) {
           $user = mysql_fetch_array($query);
           // Introducem in log datele userului si detalile dorite
           mysql_query("INSERT INTO `logs` SET `name`='{$user['name']}', `email`='{$user['email']}', `details`='Userul : {$username} a inlaturat fisa : {$row['namefisa']}' din calea : {$row['patchfisa']}';");
        }
     }
      // Stergem fisa cu id selectat
      $query1 = mysql_query("DELETE FROM `fisa` WHERE `id`='{$row['id']}'");
      if($query1) {
         header('location:/fisa.php');
      }
   } else {
      echo "ID nu exista in baza de date!";
   }
   
}
?>


Totul depinde ce vrei sa faci si daca vrei sa te ajut posteaza si codul complet !

Success


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori