Problema

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

alexmihai1
New Member
Mesaje: 1
Membru din: Joi Sep 04, 2014 7:49 pm

Problema

Mesajde alexmihai1 » Joi Sep 04, 2014 8:03 pm

Salutare phpROMANIA !

Cod: Selectaţi tot

if(isset($_POST['schimba'])){
mysql_query("UPDATE `tabpuncte` SET `punctex`=`punctex`-'50' WHERE `jucator`='$data->jucator'");
mysql_query("UPDATE `tabpuncte` SET `punctey`=`punctey`+'10' WHERE `jucator`='$data->jucator'");
print"<tr><td class=\"mainTxt\">*Ai schimbat 50 Puncte X pe 10 Puncte Y !</td></tr>\n";

}

Sunt incepator in php si am ramas blocat la partea de verificare a punctelor .



takedown
Average Member
Mesaje: 153
Membru din: Joi Feb 07, 2013 8:50 pm
Contact:

Re: Problema

Mesajde takedown » Vin Sep 05, 2014 10:20 pm

Incerca asa.

Cod: Selectaţi tot

if(isset($_POST['schimba'])){
mysql_query("UPDATE tabpuncte SET punctex = punctex - 50  WHERE  jucator = '$data->jucator'  ");
mysql_query("UPDATE tabpuncte SET punctey = punctey + 10  WHERE  jucator = '$data->jucator' ");
print"<tr><td class=\"mainTxt\">*Ai schimbat 50 Puncte X pe 10 Puncte Y !</td></tr>\n";

}


Tine minte ca numerele in PHP nu necesita apostrof, in momentul in care ai pus apostrof, numarul devine string. Nu stiu ce sa zic de $data->jucator daca nu reusesti, te ajut eu cu cea mai mare placere, imi trimiti un pm cu adresa ta ( preferabil YM ).

Retine: Mysql nu se mai foloseste, treci la MYSQLI sau PDO.

Avatar utilizator
artur99
Average Member
Mesaje: 55
Membru din: Joi Ian 10, 2013 9:00 pm
Contact:

Re: Problema

Mesajde artur99 » Sâm Sep 06, 2014 3:59 pm

alexmihai1 scrie:Salutare phpROMANIA !

Cod: Selectaţi tot

if(isset($_POST['schimba'])){
mysql_query("UPDATE `tabpuncte` SET `punctex`=`punctex`-'50' WHERE `jucator`='$data->jucator'");
mysql_query("UPDATE `tabpuncte` SET `punctey`=`punctey`+'10' WHERE `jucator`='$data->jucator'");
print"<tr><td class=\"mainTxt\">*Ai schimbat 50 Puncte X pe 10 Puncte Y !</td></tr>\n";

}

Sunt incepator in php si am ramas blocat la partea de verificare a punctelor .


Pune un or die(mysql_error()) dupa query, pentru a vedea eroarea, si scrie aici ce eroare iti returneaza...

Cod: Selectaţi tot

mysql_query("UPDATE `tabpuncte` SET `punctex`=`punctex`-'50' WHERE `jucator`='$data->jucator'") or die(mysql_error());
mysql_query("UPDATE `tabpuncte` SET `punctey`=`punctey`+'10' WHERE `jucator`='$data->jucator'") or die(mysql_error());

Avatar utilizator
artur99
Average Member
Mesaje: 55
Membru din: Joi Ian 10, 2013 9:00 pm
Contact:

Re: Problema

Mesajde artur99 » Sâm Sep 06, 2014 4:00 pm

takedown scrie:Tine minte ca numerele in PHP nu necesita apostrof, in momentul in care ai pus apostrof, numarul devine string.

Poate vrei sa zici ca numerele in SQL :))

necuratu
PHPRomania Supporter
Mesaje: 29
Membru din: Vin Iun 19, 2009 4:09 pm
Localitate: Online
Contact:

Re: Problema

Mesajde necuratu » Lun Sep 15, 2014 6:46 pm

daca faci $_POST["submit'] sa nute sperii cand vezi ca iti apar chestii ciudate prin sql ...
inf fine legat de problema :
$data->jucator ce e ? int & string ?
daca e int fa si tu intavl();
die(mysql_error()) asta o sa te ajute sa vezi de ce nu inserezi sau dami add pe skype bogdan.izdrail ...


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori