O idee

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

evident
New Member

O idee

Mesajde evident » Mie Iul 09, 2014 7:18 pm

Are cineva o idee cum as putea sa fac urmatorul script:
Am un tabel unde am inserate prieteniile intre useri
are urmatoarele coloane: id, user1, user2, data, acceptata(enum de 0,1)
Daca userul Ion trimite cerere de prietenie userului Maria atunci user1=ion si user2=maria iar acceptata e 0 pana cand Maria accepta cererea.

Userul Ion are un prieten Vlad
Cum as putea sa fac un select random pentru userul Vlad care o sa apara undeva in partea dreapta cand el intra in cont si in care sa ii apara sugestii de prieteni din prietenii lui Ion

O idee ar fi de mare ajutor.
Multumesc.

tedy
Average Member

Re: O idee

Mesajde tedy » Joi Iul 10, 2014 11:00 pm

La modul cel mai generic vorbind, vei face ceva de genul asta:

Pentru userul Vlad (care se logheaza si care primeste sugestii) cauti in tabela prietenii inregistrarile unde accept=1 AND (user1=vlad OR user2=vlad). Asta iti va returna userii cu care Vlad este prieten (nu conteaza cine a initiat cererea, conteaza ca a fost acceptata).

Acum, pentru fiecare inregistrare gasita, user1 sau user2 va fi chiar Vlad, iar celalalt va fi un prieten de-al sau (sa-i spunem Gheorghe). Prin acelasi procedeu de mai sus, cauti printre prietenii lui Gheorghe (din nou ai verificarea user1 diferit de Gheorghe => user2 e omul tau, adica o sugestie de prieten pentru Vlad, else user1 e cel pe care-l cauti)

Am incercat sa-ti raspund strict la intrebarea ta, dar din punct de vedere al unei baze de date ai ales o structura ineficienta. De asemenea, din punct de vedere al unei retele de socializare, sugestiile nu trebuie sa fie neaparat prieteni ai prietenilor. Trebuie sa aiba in comun chestii ca locul de munca, scoala, postari apreciate, etc. Bafta :)

Înapoi la “PHP Incepători”