e simpla dar nu reusesc sa-i dau de capat

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

ulyanchyk
PHPRomania Supporter

e simpla dar nu reusesc sa-i dau de capat

Mesajde ulyanchyk » Sâm Aug 10, 2013 1:01 pm

daca cineva ma poate ajuta la aceasta problemuta care e simpla dar nu reusesc sa-i dau de capat am putin timp la dispozitie, va rog...
Problemă:
1. Cerințe și instrumente de bază
* PHP / MySQL (DbSimple)
* Curl
* Frontend (ExtJS sau Bootstrap)

2. Scop
Folosirea curl cerere http://www.opennet.ru/opennews/opennews_all.rss

Analizarea datelor și pusa într-o bază de date.

1. Interfață
Ar trebui să afișeze datele într-un tabel din baza de date.
Trebuie neapărat să fie o actualizare buton (Ajax).

Lanț logic General: Deschideți pagina, vom vedea un tabel gol. Faceți clic pe butonul "Update", datele sunt solicitate de la sursă sunt stocate în baza de date și apoi dat la client din baza de date.
Codul backend pentru a rula în stilul de PLO.
Ca răspuns, a acceptat surse.
:roll:

tedy
Average Member

Re: e simpla dar nu reusesc sa-i dau de capat

Mesajde tedy » Sâm Aug 10, 2013 2:16 pm

Nu prea inteleg ce vrei sa faci...

Sa preiei un feed RSS cu cURL dupa care parsezi XML-ul si il bagi in db? Iar pagina e goala si cand apesi butonul se populeaza tabelul prin Ajax? Daca poti sa fii putin mai explicit te rog :mrgreen:

PS: Asta e o tema de laborator ceva? Cerinta e prea formala :lol:

ulyanchyk
PHPRomania Supporter

Mesajde ulyanchyk » Sâm Aug 10, 2013 6:39 pm

da, e o tema de laborator,
nu pot sa dau mai multe detalii fiindca nu le cunosc :| (as fi foarte recunoscator daca mi-ati arata cum as putea sa parseaz acest XML in db, poate ma va lumina un pic)(imi cer scuze pentru ca insist atit)

ping
PHPRomania Supporter

Mesajde ping » Lun Aug 12, 2013 5:32 pm

ulyanchyk scrie:da, e o tema de laborator,
nu pot sa dau mai multe detalii fiindca nu le cunosc :| (as fi foarte recunoscator daca mi-ati arata cum as putea sa parseaz acest XML in db, poate ma va lumina un pic)(imi cer scuze pentru ca insist atit)

Ai scris macar ceva cod, daca vrei ajutor? Uita-te aici pentru a parsa xml-ul http://www.php.net/manual/en/function.s ... string.php

tedy
Average Member

Mesajde tedy » Mar Aug 13, 2013 2:47 am

Daca am inteles bine ce vrei sa faci, ar trebui sa ai cam doua scripturi mari si late pentru treaba asta:

- primul e cel care preia continutul XML, il sorteaza/aranjeaza dupa care ti-l baga in db
- cel de-al doilea e, de fapt, index-ul: o pagina cu un buton pe ea, la apasarea butonului se va lista feed-ul fara reload

Pentru primul am schitat ceva de genul asta, ar trebui sa-ti dea un punct de plecare.

Cod: Selectaţi tot

<?php

/* cfg */
//link cu feed-ul RSS
const URL = '';

/* cURL */
//pasezi url-ul ca parametru
$handle = curl_init(URL);
//ii spui la cURL ca nu vrei rezultatul printat pe pagina
curl_setopt($handle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
//preiei continutul
$xml = curl_exec($handle);
//inchizi sesiunea cURL
curl_close($handle);

/* parsarea xml-ului */
//transformi markup-ul intr-un obiect, tot markup ramane dar mai usor de navigat
$rss = simplexml_load_string($xml);
//iterezi prin itemurile feed-ului
foreach ($rss->channel->item as $item)
{
    //faci ceva cu $item->link, $item->title, $item->description, etc (depinde de ce alte taguri mai sunt in feed-ul ala dar parca astea le gasesti prin RSS-uri)
    //probabil le vei stoca in db intai, conform cerintei (adica initiezi o conexiune la un server SQL dupa care executi query-uri tip INSERT)
}

Pentru cel de-al doilea, ai o pagina HTML simpla cu un <button> sau poate sa fie chiar si <a>, de fapt orice element click-able dar recomand <button> din moment ce ai zis ca vrei un buton.

La eventul onMouseClick atasezi o functie care prin Ajax (recomand jQuery, iti va simplifica munca) sa-ti preia continutul. PHP-ul care proceseaza apelul Ajax poate sa fie pe aceeasi pagina, pui doar o conditie de genul if ($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) == 'xmlhttprequest') (ca sa stii ca requestul vine prin Ajax) iar in interiorul ei te conectezi la SQL, preiei fluxul si il trimiti inapoi catre jQuery care sa-l afiseze.

Am fost foarte explicit cred, sper sa te descurci.

PS: pare o tema destul de avansata pentru alte specializari, sa inteleg ca faci ceva Web in fac? ar trebui sa te poti descurca macar cu atata lucru, no offense :P
PPS: acum am vazut ca ai ceva despre ExtJS in cerinta, nu am lucrat niciodata dar din ce am inteles e un framework JS, in cazul asta pica jQuery. Dar tot aia ai de facut.

ulyanchyk
PHPRomania Supporter

Mesajde ulyanchyk » Mar Aug 13, 2013 10:16 am

merci mult,mi-ati facut munca mai usoara,credca stiu deja ce sa fac mai departe...
daca apare careva intrebari nu o sa ezit sa va intreb sper sa nu fiu prea insistent...

Înapoi la “PHP Incepători”