Manipulare date

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

icspe
New Member

Manipulare date

Mesajde icspe » Dum Noi 04, 2012 12:23 pm

Salut. Vreau sa fac un mic script care sa-mi completeze campurile de forma [nume], [prenume], [data] cu anumite valori extrase dintr-o baza de date.
ex: "Salut [prenume], astazi [data] e ziua ta norocoasa...."
Textul de mai sus sa fie specificat intr-un formular din html si preluat de php pentru prelucrarea datelor. Adica nu vreau sa fie predefinit undeva in script.
Deci cum as putea parcurge string-ul acela si sa-mi recunoasca notatiile?
Multumesc :!:

Birkoff
Senior Member

Re: Manipulare date

Mesajde Birkoff » Dum Noi 04, 2012 12:32 pm

in general se foloseste notatia utilizata in smarty template de forma {CUVANT_CHEIE}

poti studia tutorialul de aici ca sa intelegi cam ce trebuie facut http://www.tutorialeonline.net/ro/artic ... ine-simplu sau te poti folosi direct de http://www.smarty.net/
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

icspe
New Member

Mesajde icspe » Dum Noi 04, 2012 12:41 pm

multumesc pt raspuns. am reusit intre timp sa gasesc ce cautam. nu stiam cum sa-mi rafinez cautarea pe google. am sa ma uit si peste ce ai trimis.
am rezolvat cu un EXPLODE la string si parcugerea unui vector cu FOR, in care am un IF.
acum incerc sa fac cumva sa-mi recunoasca notatiile chiar daca nu este invecinat de un spatiu, ci de un alt caracter...

starlays
PHPRomania Supporter

Mesajde starlays » Dum Noi 04, 2012 12:50 pm

Ultima oară modificat Dum Noi 04, 2012 7:20 pm de către starlays, modificat 1 dată în total.
100% Linux

icspe
New Member

Mesajde icspe » Dum Noi 04, 2012 1:00 pm

MERSI MULT! am scapat de reinventatul rotii!

Înapoi la “PHP Incepători”