ma confrunt cu o mica problema la un export din baza de date care iese extreeem de lung din cauza numarului mare de date.
Codul care il folosesc in momentul de fata este:
Cod: Selectaţi tot
SELECT *
FROM fixe, variabile, comenzi
WHERE fixe.fixeid = variabile.fixeid
AND variabile.variabileid = comenzi.variabileid
unde fixe este un tabel cu primary key fixeid legat de al 2-lea tabel variabile care are foreign key fixeid legat de al 3-lea tabel comenzi care are foreign key variabileid.
In tabelul fixe va intra inregistrarea pe un singur rand ( sunt informatii generale despre o comanda de transport ).
In tabelul variabile sunt informatii disticte care vor intra in tabel pe randuri diferite in functie de destinatii.
In tabelul comenzi intra informatii despre fiecare comanda care este introdusa per destinatie.
Problema mea este: La exportul in excel trebuie sa am pe rand separat fiecare destinatie in parte. Din cauza numarului mare de comenzi per destinatie ( camp care este prezent in tabelul variabile ) apare o singura comanda pe circa 40 de randuri. Ex: daca am 20 de destinatii si 20 de comenzi pe fiecare destinatie .. 20 * 20 = 40 .. In ideea ca pe zi sunt cam 30 de comenzi fiecare cu cate 10 - 20 comenzi ar fi inuman sa scot un raport de acolo.
Intrabare: Cum pot scoate toate raportul astfel incat campul comenzi din tabelul comenzi sa apara in aceeasi celula iar restul normal ..