Salut,
Am nevoie sa realizez urmatoarele:
- utilizatorul are pe pagina1.php o lista de selectie cu: cod1, cod2, cod3;
- cod1, cod2, cod3 sunt stocate in BD;
- selecteaza unul din coduri din lista (ex cod2);
- valoarea selectata este utilizata in interogari de pe pagina prin care aduc alte informatii asociate cu valoarea selectata (cod2);
- selectia este memorata, astfel incat daca trece pe o alta pagina (pagina2.php) care are aceeasi lista de selectii, implicit va fi afisat codul selectat anterior (cod2), interogarile de pe pagina2.php vor tine cont de valoarea selectata anterior;
- utilizatorul poate schimba valoarea selectata pe oricare din pagini, iar ultima valoare selectata va fi considerata ca referinta.
in principiu ma gandesc ca selectia ar trebui sa declanseze o functie care sa aloce valoarea stocata intr-o variabila utilizata in interogari si sa fie stocata in cookie si transmisa pe pagina urmatoare (post get).
dar din pacate nu am reusit sa-i dau de cap.
daca ma poate ajuta cineva, astept mesajele voastre
multumesc
modificare date afisate in functie de criteriu selectat
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
-
Pirahna
- Senior Member
O trimiti mai departe folosind POST.
Presupunand ca ai un select acolo:
Trimiti cu POST si apoi verifici:
Sau stochezi intr-un input type="hidden" separat valoarea, ca sa nu verifici mereu. Nu e nevoie de cookies/sesiuni pentru ce ai descris.
Presupunand ca ai un select acolo:
Cod: Selectaţi tot
<select name="cod">
<option value="1">Cod 1</option>
<option value="2">Cod 2</option>
<option value="3">Cod 3</option>
</select>
Trimiti cu POST si apoi verifici:
Cod: Selectaţi tot
<select name="cod">
<option value="1"<?php if(isset($_POST['cod']) && $_POST['cod'] == 1) echo " selected=\"selected\""; ?>>Cod 1</option>
<option value="2"<?php if(isset($_POST['cod']) && $_POST['cod'] == 2) echo " selected=\"selected\""; ?>>Cod 2</option>
<option value="3"<?php if(isset($_POST['cod']) && $_POST['cod'] == 3) echo " selected=\"selected\""; ?>>Cod 3</option>
</select>
Sau stochezi intr-un input type="hidden" separat valoarea, ca sa nu verifici mereu. Nu e nevoie de cookies/sesiuni pentru ce ai descris.
salut,
multumesc pentru raspuns
problema apare in momentul in care utilizatorul acceseaza o pagina care nu are select si apoi revine pe una din paginile cu select.
am luat in calcul var initiala cu session sau o alta var cu inregistrarea selectiei intr-un camp dintr-o tabela BD.
am ramas la prima varianta (session) cu ajax
dupa ce selectez un cod, reincarca pagina, imi stocheaza corect codul selectat, dar am o mica problema:
IE9/Chrome 19: uneori pe pagina nu este afisata noul cod, ci ramane cel vechi, daca mai dau reload este afisat corect.
Firefox 11.0 nu functioneaza
ma poti ajuta cu o solutie/idee?
multumesc pentru raspuns
problema apare in momentul in care utilizatorul acceseaza o pagina care nu are select si apoi revine pe una din paginile cu select.
am luat in calcul var initiala cu session sau o alta var cu inregistrarea selectiei intr-un camp dintr-o tabela BD.
am ramas la prima varianta (session) cu ajax
dupa ce selectez un cod, reincarca pagina, imi stocheaza corect codul selectat, dar am o mica problema:
IE9/Chrome 19: uneori pe pagina nu este afisata noul cod, ci ramane cel vechi, daca mai dau reload este afisat corect.
Firefox 11.0 nu functioneaza
ma poti ajuta cu o solutie/idee?
-
Daniel1975
- PHPRomania Supporter