[Rezolvat]Custom domain

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

cipcip
Senior Member

[Rezolvat]Custom domain

Mesajde cipcip » Mie Aug 03, 2011 12:13 am

Salut, vreau sa ofer o noua functionalitate unei aplicatii personale, aceea de a lasa userul sa foloseasca domeniul sau.

Ca de exemplu el are o pagina de profil la mine pe site: www.exemplu.ro/profil.php?user=cipcip

Vreau sa fac ceva in genul wordpress.com sau tumblr.com sa poata adauga domeniul sau propriu, adica sa numai acceseze www.exemplu.ro/profil.php?user=cipcip ci sa isi acceseze pagina de profil de pe domeniul propriu: www.exemplu2.ro

Cred ca ati inteles ideea, nu prea ma pricep sa explic :) Mersi!
Ultima oară modificat Dum Aug 14, 2011 12:32 am de către cipcip, modificat 1 dată în total.

kleampa
Senior Member

Mesajde kleampa » Mie Aug 03, 2011 9:30 am

activezi dns wildcard (detalii pe google)
practic asta face ca orice.domeniu.ro sa ajunga la index.php-ul de pe domeniu.ro
extragi din adresa numele utilizatorului si ii afisezi pagina specifica

oceans
Senior Member

Mesajde oceans » Mie Aug 03, 2011 10:15 am

poate n-am inteles eu bine dar tu vrei ca userul optional sa isi acceseze pagina de pe domeniul propiu. Atunci trebuie sa-i pui la dispozitie un API care sa comunice cu serverul tau. Daca vrei ca pagina lui de profil sa arate la fel ca pe domeniul tau atunci poti sa-l obligi sa foloseasca un anumit format html si ca limbaj server-side poti sa faci le dai un exemplu in PHP, ASP, etc iar ei vor alege ce limbaj le convine sau pe care il au disponibil.

//LE: Ar fi mai simplu totusi sa faci cum ti-a sugerat kleampa folosind subdomenii insa tot pe domeniul tau

cipcip
Senior Member

Mesajde cipcip » Mie Aug 03, 2011 11:28 am

Am inteles faza cu subdomenii si cred ca asa am sa folosesc.

Eu ma refeream ca la wordpress.com sau tumblr.com adica tu deja ai subdomeniu la ei, dar daca ai un domeniu il poti folosi ca mask pentru subdomeniul lor.

blog.wordpress.com sa fie acelasi lucru ca blog.com

Din cate am folosit pe tumblr, bagi domeniul tau, ei iti dau niste dns-uri si dupa aceea poti accesa blogul direct de pe domeniul tau.

Multumesc pentru idei :)

oceans
Senior Member

Mesajde oceans » Mie Aug 03, 2011 12:19 pm

Ah da se poate si prin modificarea zonei DNS insa pentru useri o sa le fie greu de setat daca nu au ceva cunostiinte. Iar pentru tine ca host o sa fie acelasi lucru ca si cum ai seta subdomenii, aceleasi setari de adaugare de zone virtuale.

Bafta

Înapoi la “PHP Incepători”