criptare / decriptare
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
-
rem
- Average Member
criptare / decriptare
Salutare tuturor,
Am o problema cu criptarile astea de parola in PHP / MySQL...
De ex. am un cont de utilizator si daca omu' isi uita parola tre sa o trimit prin mail, automat...
In baza mea de date, am campul parola si este criptata cu PASSWORD.
codu-i ceva de genul:
$updateQuery = "UPDATE users SET user='$user',pass=PASSWORD('$newpass'),firstname='$firstname',surname='$surname',email='$email' WHERE ID = ". $HTTP_GET_VARS['id'];
mai departe, inainte sa trimita email-ul am selectat-o in felul urmator:
$sql = "SELECT PASSWORD(pass) FROM users WHERE ID = ". $HTTP_GET_VARS['id'];
$result = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($result);
$pass = $row['PASSWORD(pass)'];
e ok, la update merge struna, dar cand vreau sa-i trimit omului noua parola prin email... mi-o trimite codata (fu0wen8dht74hdn489) etc...
eu i-am pus variabila "Noua parola este: $pass"... si mi-o trimite codata
am incercat si cu "Noua parola este: PASSWORD($pass)" dar imi da "oroare" PHP-ul...
Puteti sa-mi spuneti ce nu fac bine? Va rog...
Multumesc anticipat.
Am o problema cu criptarile astea de parola in PHP / MySQL...
De ex. am un cont de utilizator si daca omu' isi uita parola tre sa o trimit prin mail, automat...
In baza mea de date, am campul parola si este criptata cu PASSWORD.
codu-i ceva de genul:
$updateQuery = "UPDATE users SET user='$user',pass=PASSWORD('$newpass'),firstname='$firstname',surname='$surname',email='$email' WHERE ID = ". $HTTP_GET_VARS['id'];
mai departe, inainte sa trimita email-ul am selectat-o in felul urmator:
$sql = "SELECT PASSWORD(pass) FROM users WHERE ID = ". $HTTP_GET_VARS['id'];
$result = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($result);
$pass = $row['PASSWORD(pass)'];
e ok, la update merge struna, dar cand vreau sa-i trimit omului noua parola prin email... mi-o trimite codata (fu0wen8dht74hdn489) etc...
eu i-am pus variabila "Noua parola este: $pass"... si mi-o trimite codata
am incercat si cu "Noua parola este: PASSWORD($pass)" dar imi da "oroare" PHP-ul...
Puteti sa-mi spuneti ce nu fac bine? Va rog...
Multumesc anticipat.
-
rem
- Average Member
nu, ordinea operatiunilor nu o incurc, din moment ce-mi trimite parola originala dar criptata...
dupa ce am postat thread-ul asta... am mai facut niste sapaturi si intr-adevar am aflat si eu (cred ca eram singurul care nu stiam) de ireversibilitatea criptarii cu PASSWORD...
acum, caut cate ceva despre encode / decode...
multumesc
dupa ce am postat thread-ul asta... am mai facut niste sapaturi si intr-adevar am aflat si eu (cred ca eram singurul care nu stiam) de ireversibilitatea criptarii cu PASSWORD...
acum, caut cate ceva despre encode / decode...
multumesc
-
rem
- Average Member
e si asta o idee, multam... dar daca vrea sa-si schimbe parola generata intr-un mod aleator (ex: fhryu56) in parolamea, eu vreau sa-i fie trimisa prin email noua parola... si in cazul asta ma intorc de unde am plecat.
e posibil sa ma insel, sunt incepator, dar cred ca unica solutie e criptare/decriptare... si cu altceva pot sa fac chestia asta in PHP + MySQL? Exista alternative la encode/decode?
mai ales ca deja ii pusa la punct si sesiunea de verificare user/password...
pentru mine se cam complica ecuatia dar... what a hell... nu tre sa trag la coasa ! PHP rules ![/b]
e posibil sa ma insel, sunt incepator, dar cred ca unica solutie e criptare/decriptare... si cu altceva pot sa fac chestia asta in PHP + MySQL? Exista alternative la encode/decode?
mai ales ca deja ii pusa la punct si sesiunea de verificare user/password...
pentru mine se cam complica ecuatia dar... what a hell... nu tre sa trag la coasa ! PHP rules ![/b]
cred ca inteleg...
uite cum sta treaba: verifici daca a fost introdus ceva la parola
-daca da atunci updatezi toate campurile
-daca nu faci un update la toate campurile mai putin parola
ceva de genul
if(!empty($newpass))
{
}
else
$updateQuery = "UPDATE users SET user='$user',firstname='$firstname',surname='$surname',email='$email' WHERE ID = ". $HTTP_GET_VARS['id'];
uite cum sta treaba: verifici daca a fost introdus ceva la parola
-daca da atunci updatezi toate campurile
-daca nu faci un update la toate campurile mai putin parola
ceva de genul
if(!empty($newpass))
{
}
else
$updateQuery = "UPDATE users SET user='$user',firstname='$firstname',surname='$surname',email='$email' WHERE ID = ". $HTTP_GET_VARS['id'];
- ExcalIbvr
- Senior Member
base64_encode() / decode este functie PHP.
O aplici unei variabile inainte de a o introduce in MySQL.
In general, se foloseste criptare one-way (md5() e cel mai uzual) pt. stocarea parolelor in baza de date. In cazul in care un client/user isi uita parola, fie ii pui manual o parola noua, fie prevezi chestia asta si implementezi un algoritm "Secret question - to create a new password".
Succes!
O aplici unei variabile inainte de a o introduce in MySQL.
In general, se foloseste criptare one-way (md5() e cel mai uzual) pt. stocarea parolelor in baza de date. In cazul in care un client/user isi uita parola, fie ii pui manual o parola noua, fie prevezi chestia asta si implementezi un algoritm "Secret question - to create a new password".
Succes!
- LAurenZIO_4U
- Average Member