inserez in baza de date

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

ramiir
Junior Member
Mesaje: 41
Membru din: Lun Noi 09, 2009 1:41 am

inserez in baza de date

Mesajde ramiir » Joi Noi 19, 2009 6:25 pm

Salut am o mica problema , Sunt 2 pagini in php Pe prima am un form cu multe checboxuri. Actionul pentru form este a doua pagina ,care introduce datele in baza de date cam in urmatorul mod
for ($n=0; $n<=$nr; $n++)
{ $que = "INSERT INTO casa VALUES
('$H','$j','$eveniment','$k3')";
mysql_query($que);} si valorile sunt inserate fara probleme dar daca dau refres la pagina care executa inserare aceste valori se mai insereaza odata cum fac sa nu se mai insereze a doua oara



Avatar utilizator
vladpre92
Average Member
Mesaje: 180
Membru din: Vin Oct 10, 2008 7:51 pm
Localitate: Slatina
Contact:

Mesajde vladpre92 » Joi Noi 19, 2009 8:01 pm

Nu stiu o functie special pentru asta dar poti sa faci urmatorul lucru:
De exemplu

Cod: Selectaţi tot

$query = "SELECT (user_id) FROM casa WHERE (x) ='$j' ";
      $result = mysql_query($query);
      if (mysql_num_rows($result) == 0) {
                                           Afisezi ceva
                                              } else{
                                        Daca Functia if returneaza un numar
                                        diferit de 0 at inseamna ca sa mai
                                          gasit inregistrarea respectiva
                                         si opresti inserarea ,si afisezi un mesaj
                                        avertizand utilizatorul ca datele sunt deja
                                        introduse}
                                                     
                                     

user_id=coloana care contine cheile primare ale inregistrarilor
x=numele coloanei pe care se memoreaza valorile variabilei $j
Sper sa iti fie de folos :)
Ultima oară modificat Joi Noi 19, 2009 8:05 pm de către vladpre92, modificat de 2 ori în total.
http://www.filmeonlinetv.net
Seriale online si filme subtitrate

Avatar utilizator
Seotop
PHPRomania Supporter
Mesaje: 25
Membru din: Mie Mar 25, 2009 10:56 pm
Localitate: Brasov
Contact:

Mesajde Seotop » Dum Noi 22, 2009 8:11 pm

Inainte sa afisezi checkbox sau orice alt format de introducere de date, din primul fisier php, anulezi variabilele corespunzatoare.

Cod: Selectaţi tot

for ($n=0; $n<=$nr; $n++)
{ $que = "INSERT INTO casa VALUES
('$H','$j','$eveniment','$k3')";
mysql_query($que);}

din scriptul tau :

Cod: Selectaţi tot

$H="";
$j=""; sau 0; etc..
$eveniment="";
etc....

Si nu permiti executia celui de al doilea fisier php daca variabilele sunt nule.
:wink:

Cat timp sunt afisate din php ele revin la pozitia initiala(cel programat), daca se incarca din fisier html ele vor ramane cu datele introduse de utilizator. :wink: in momentul in care se da refresh
Caut in Romania

foreverlost
Average Member
Mesaje: 132
Membru din: Mie Iul 29, 2009 8:06 pm
Localitate: Gaesti

Mesajde foreverlost » Lun Noi 23, 2009 7:40 am

fa un redirect catre acceasi pagini si nu mai ai probleme cu reincarcarea.Daca vrei sa afisezi si un mesaj mai pui in link ceva de genul &mesaj=ok si nu mai ai probleme


Înapoi la “PHP Incepători”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 50 vizitatori