Completare campuri in document automat si printare document

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

cox
PHPRomania Supporter

Completare campuri in document automat si printare document

Mesajde cox » Mar Oct 27, 2009 7:41 pm

Salutare!
Am o mica problema sa zicem:
Vreau sa creez cu php, mysql si html un programel cu ajutorul caruia sa tin o evidenta a unor pacienti. Fiecare pacient are fisa lui(ii corespund inregistrari din tabela cu informatii, introduse de mine, la deschiderea fisei). Apoi sa pot printa documente tipizate ce se completeaza automat cu datele necesare pentru pacientul respectiv din baza de date. Aceste documente sunt un numar fix, standard pentru toata lumea. Ce vreau eu sa fac este: atunci cand dau click pe un buton (eg. "contract") sa se printeze automat contractul incheiat intre mine si pacient, completandu-se automat campurile necesare pentru pacient(nume, prenume etc.) cu inregistrari din tabela, ce corespund pacientului respectiv. Cum pot face acest lucru cu php?
Vreau cel mai simplu mod, iar daca asta nu este posibil cu php, macar o sugestie cu altceva.
Din cate stiu, php poate exporta in format .pdf, asta insemnand sa printez eu apoi acest document. Si asta ar fi o solutie, dar mai simplu ar fi sa se listeze automat.
Multumesc pentru sprijin.
P.S. Daca am postat gresit rog moderatorii sa-mi mute postul in aria corespunzatoare si imi cer scuze pentru inconveniente.

corsar
Average Member

Mesajde corsar » Mar Oct 27, 2009 9:24 pm

enable popups pentru siteul aplicatiei, apoi:
javascript: lansezi pagina speciala pentru print cu window.open()
apoi
window.print()
apoi window.close()

Niku02
Senior Member

Mesajde Niku02 » Mar Oct 27, 2009 11:18 pm

Cel mai simplu ar fi tu cand dai click pe buton, sa se creeze si sa iti deschida un pdf cu datele respectivului pacient. tu sa verifici daca este totul ok, si sa dai print.
Lucrez la o firma de web design si am un magazin de airsoft .

doryy42
Senior Member

Mesajde doryy42 » Joi Oct 29, 2009 7:47 am

Este destul de simplu spun eu ,
Pentru program :
Creezi structura in baza de date cu campurile necesare pentru datele la pacient si/sau doctor/firma

Faci formular pentru introducere clienti si/sau doctor/firma

Faci un script pt listarea pacientilor
Faci un script pentru detaliile asupra inregistrari despre pacient si/sau doctor/firma in acest script incluzi niste butoane/linkuri care sa iti execute comanda dorita la apasarea lor care in prealabil au fost setate din php cu id-ul fisei ex : fisa_printare.php?id_fisa=3

Apoi scriptul care face exportul pdf sau listarea forumarului cu datele despre pacient si/sau doctor/firma

Cam asta ar fii ordinea in care as face eu asa ceva , din puctul meu de vedere timp efectiv de lucru max 5 ore in functie de cate campuri are formularul de introducere

Pentru printare automata ,
1 cu popup printWindow este cea in care la sfarsitul pagini un faci listarea formularului sa ai window.print();
2 fara popup formular dar cu ceva setari de facut pe la IE cu ajutorul VBScript

Cod: Selectaţi tot

<script language='VBScript'>
   Sub Print()
         OLECMDID_PRINT = 6
         OLECMDEXECOPT_DONTPROMPTUSER = 2
         OLECMDEXECOPT_PROMPTUSER = 1
         call WB.ExecWB(OLECMDID_PRINT, OLECMDEXECOPT_DONTPROMPTUSER,1)
   End Sub
   document.write "<object ID='WB' WIDTH=0 HEIGHT=0 CLASSID='CLSID:8856F961-340A-11D0-A96B-00C04FD705A2'></object>"
</script>
<!-- iar la sfarsitul pagini aproape de tagul </body> pui : -->
<script type="text/javascript">
    print();
    window.close();
</script>

Sper ca ti-am fost de ajutor

cox
PHPRomania Supporter

Mesajde cox » Dum Noi 01, 2009 1:19 pm

Ca sa vizualizeze documentul si sa vada daca e totul ok, se face separat pe alta pagina textul ce este introdus in toate formularele de acelasi tip, apoi, cu variabile in php, se ia din baza de date informatia necesara si se introduce in locurile unde trebuie, totul se listeaza intr-o noua pagina web, daca este totul ok, se da print, eventual un print preview. Cu ajutorul css se defineste noua pagina, a.i. sa nu iasa din pagina textul, se poate imparti in pagini etc. Asta mi se pare cel mai simplu avand in vedere ca timpul de lucru este cel mai mic, poti vedea daca este ok documentul si cum apare in pagina la listare.
Cam asa o sa il fac eu.
Multumesc pentru sfaturi, numai bine.

Înapoi la “PHP Incepători”