Logare (User+Parola) + Select = KO
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
- vectorialpx
- Senior Member
1: te conectezi
2: validezi
3: afisezi
$ok = mysql_connect("localhost","user","parola");
if (mysql_num_rows(mysql_query("select `user`, `pass` from database.userlist where `user`='".$_POST['user']."' and `pass`='".$_POST['pass']."'"))=="1"){
print "Logat cu succes"; }
else {
print "Parola sau user gresit";
}
2: validezi
3: afisezi
$ok = mysql_connect("localhost","user","parola");
if (mysql_num_rows(mysql_query("select `user`, `pass` from database.userlist where `user`='".$_POST['user']."' and `pass`='".$_POST['pass']."'"))=="1"){
print "Logat cu succes"; }
else {
print "Parola sau user gresit";
}
- vectorialpx
- Senior Member
sa inteleg ca tu faci un "cont" de mysql pentru fiecare user?
adica, stii ce inseamna sa creezi user PENTRU mysql... inseamna ca la mysql_connect vei pune user-ul si parola ca parametrii... aceste date, nu trebuie sa le pui in vr-un tabel pentru ca exista deja...
in tabelul "mysql"
in fine... sa speram ca m-am inselat...
conexiunea valida este, asa cum auspus toti cei de mai sus: date valide... care sa fie setate [verifici cu functia isset, eventual] si care sa fie corecte...
read this: http://www.php.net/manual/en/function.mysql-connect.php
adica, stii ce inseamna sa creezi user PENTRU mysql... inseamna ca la mysql_connect vei pune user-ul si parola ca parametrii... aceste date, nu trebuie sa le pui in vr-un tabel pentru ca exista deja...
in fine... sa speram ca m-am inselat...
conexiunea valida este, asa cum auspus toti cei de mai sus: date valide... care sa fie setate [verifici cu functia isset, eventual] si care sa fie corecte...
read this: http://www.php.net/manual/en/function.mysql-connect.php