Detectarea orasului

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

ExcalIbvr
Senior Member

Mesajde ExcalIbvr » Mie Mar 19, 2008 1:48 pm

Sigur, poti face asta pentru 5 requesturi pe zi.
Dar cand ai un site cu zeci de mii (sau ma multe) page views pe luna, crezi ca nu te vor bana INSTANT? :)

Si nici nu e o solutie eficienta sa depinzi in felul asta de un serviciu 3rd party. De fapt, nu e legal, in primul rand :).

kondordv
Junior Member

Mesajde kondordv » Mie Mar 19, 2008 1:57 pm

Nu e legal? De ce nu e legal? Ei imi pun la dispozitie informatii pe care eu le citesc, nu vad nimic ilegal aici. In fine, ideea este ca as vrea sa incerc sa vad cum merge, tot in sensul asta vreau sa dezvolt si alte idei care depind de multe alte informatii din alte pagini care fac update tot timpul.

Poti sa ma ajuti cu scriptul asta? Daca voi fi banat sau atentionat ok, ma voi opri ca n-am ce face dar am ramas cu putina experienta care de ce nu o voi dezvolta si in alte forme si idei.

multumesc,

badtiger
Senior Member

Mesajde badtiger » Mie Mar 19, 2008 5:39 pm

mie-mi zice ca-s din Iasi... si is in aceeasi retea (aka RDS) cu 60% din cei conectati la net din Suceava (municipiul).
Si cred ca la multi le zice asa. trebuie sa fie o baza de date mai buna pe undeva din moment ce pe http://cracks.am/ (la banerele p 0 r n) ma recunoaste din Suceava

si K vezi ca au filtre... adica 20 de request-uri pe zi
o varianta e sa accesezi un al 3-lea server, la care nu conteaza hostul (cu ip dinamic), care dupa ce-si schimba ip-ul, trimite serverului ce hosteaza site-ul noul ip, sau serverul de hosting are o baza de date cu ip-urile si se stie modalitatea de schimare. Apoi un script care trimite din la al 3-lea server request si asta o rezolva si trimite inapoi. (se mai poate cu proxy..) dar o sa mearga deosebit de incet (si pana nu afli orasul nu poti incarca continutul) si o sa cedeze cand o sa ai un numar marisor de vizitatori pe zi.

kondordv
Junior Member

Mesajde kondordv » Mie Mar 19, 2008 5:52 pm

bun, pai hai sa lasam partea de idei de dezvoltare deoparte si sa vedem cum putem dezvolta un script care apeleaza o pagina, introduce si citeste anumite informatii in anumite variabile de care eu ma folosesc. Stie careva de unde putem incepe? Cu ce functii si linii de cod?

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Mie Mar 19, 2008 9:18 pm

kondordv scrie:bun, pai hai sa lasam partea de idei de dezvoltare deoparte si sa vedem cum putem dezvolta un script care apeleaza o pagina, introduce si citeste anumite informatii in anumite variabile de care eu ma folosesc. Stie careva de unde putem incepe?
Putem incepe prin faptul ca tu pui mana pe manual si inveti. Si dupa ce stii cel putin cum se incepe si cum se termina un script php, mai discutam.

Deocamdata imi creezi 2 mari repulsii, si anume:

1. imi dai senzatia ca vrei scripturi de-a gata
2. te exprimi ca din canal. "un script care apeleaza o pagina, introduce si citeste anumite informatii in anumite variabile de care eu ma folosesc"... cu asta ai cam acoperit in jur de 80% din scripturile posibile. Daca nu chiar mai mult. E ca si cum ai spune 'vreau sa imi cumpar o masina care sa aiba patru roti, un volan si sa i se poate aprinde farurile'.

Deci mai invata, si apoi mai discutam.

kondordv
Junior Member

Mesajde kondordv » Joi Mar 20, 2008 12:35 am

ok, multumesc de sfat caci de ajutor, nu m-ai prea ajutat deloc. O sa incerc pe alte forumuri, mai multe manuale si poate o sa reusesc pana la urma. Imi cer scuze ca ma exprim ca din canal cerand 3 linii de cod php, nu e chiar o masina intreaga, dar depinde cum vad unii un asemenea script.

Astia suntem noi romanii, rai in toate, poate pe site-uri straine voi avea parte de mai mult ajutor.

Numai bine,

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Joi Mar 20, 2008 9:25 am

Crede-ma, prin faptul ca te-am trimis la manual, te-am ajutat.

Vei vedea, peste cativa ani, daca te tii de treaba si inveti, cat de mult te vor enerva toti nubii care iti cer cod de-a gata.

In plus, vad ca nu te duce capul sa percepi o analogie. Drept urmare voi considera ca am vorbit singur. Numai bine.

Înapoi la “PHP Incepători”