Thumbnails mai speciale

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

Domino
PHPRomania Supporter

Thumbnails mai speciale

Mesajde Domino » Sâm Aug 27, 2005 9:36 pm

Am vazut pe aici mai multe topicuri in care se discuta aceasta problema si anume crearea thumbnail-urilor din imagini. Ceea ce as aveau eu nevoie insa e putin mai diferit.
In momentul de fata imi pun imaginile pe imageshack.us deoarece cam asa as vreau sa se faca thumbnail-urile mele. Ma gandeam ca daca le pun la mine pe server as putea sa modific scriptul putin ca sa imi fac treaba mai usor.
Thumbnail-ul creat la ei contine in josul imaginii marimea pozei initiale si marimea ei. Acele informatii sunt adaugate dupa imagine, deci nu "taie" imaginea in nici un fel.

Ceea ce imi mai place este ca numele fisierului uploadat este automat completat cu un sir de 3 caractere alese la intamplare. Adica daca se intampla sa pui o poza care are acelasi nume cu alta nu ai probleme. Thumbnail-ul este redenumit la fel ca imaginea originala numai ca i se mai adauga, dupa cele 3 caractere random, si .th.

Cam ceva de genul asta as avea si eu nevoie. Vreau sa pun chestia asta pe site-ul meu deoarece nu stiu cat o sa tina imageshack dar mai important este ca nu stiu ce politica au cei de la imageshack, poate o sa spuna la un moment dat ca am pus prea multe imagini la ei si mi le sterg pe toate, si dupa aia trebuie sa stau mult prea mult timp ca sa refac site-ul cu imaginile facute manual de mine.

Ma gandeam ca ar fi foarte misto daca la imaginea originala care o uploadezi sa se puna automat si un watermark cu o poza pe care ai setato tu din script.

Sper sa fie cineva care le are cu GD foarte bine si ma poate ajuta si pe mine. Daca nu atunci am sa folosesc un script simplu care face pur si simplu numai thumbnail-ul cu toate ca e prea monotona chestia asta.

whooper
Senior Member

Mesajde whooper » Dum Aug 28, 2005 4:48 am

Marginea neagra (cu informatiile despre poza) e indicat sa fie facuta cu CSS .. e mai putina informatie de transmis asa.
Join The Forums - Time Well Wasted!

ionut.gazdaru
PHPRomania Supporter

Mesajde ionut.gazdaru » Dum Aug 28, 2005 12:36 pm

daca te incurca functiile gd poti folosi functiile astea:

ar trebui sa te ajute sa incadrezi text pe imagine ca watermark sau in afara, si sa suprapui o imagine peste pozele tale.
exemple de folosire sunt la sfarsitul fisierului comentate.

Domino
PHPRomania Supporter

Mesajde Domino » Dum Aug 28, 2005 3:11 pm

ionut.gazdaru
PHPRomania Supporter

Mesajde ionut.gazdaru » Dum Aug 28, 2005 5:59 pm

Domino
PHPRomania Supporter

Mesajde Domino » Mar Aug 30, 2005 6:00 am

Cred ca am gasit ceva care sa faca cam ceea ce vreau eu.
Adica uploadeaza o imagine pe server si apoi o face thumbnail, redenumindo.
Redenumirea am puso dupa "date(s) nume fisier" ca sa fiu sigur ca nu voi pune vreodata doua fisiere cu acelasi nume.
Thumbnail-ul este redenumit cu "thumb date(s) nume fisier" dar cred ca am sa pun totusi altfel denumirea.

Jumatate din problema e rezolvata. Am sa pun aici scriptul sa il vedeti si voi si poate ma ajutati sa fac acele thumbnail-uri cu chenar negru si datele pozei.

ionut.gazdaru
PHPRomania Supporter

Mesajde ionut.gazdaru » Mar Aug 30, 2005 11:30 am

Înapoi la “PHP Incepători”