Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect() ...

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

papaleon
Average Member

Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect() ...

Mesajde papaleon » Dum Mai 29, 2016 3:58 pm

Desi ma consider incepator, mi-am tocit mintea incercand sa rezolv aceasta problema ...
Am acest cod care la rulare imi da mesajul: Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect() in C:\wamp\www\TESTE\insert.php on line 10
$conn = mysqli_connect($host, $user, $pass, $dbase);
if (mysqli_connect_errno())
{
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}
//add to master_name table
$sql = "insert into clienti_autent values (null, 'AAAAAAAAA', 'BBBBBBBB', now(), now(), '')";
if (mysqli_query($conn, $sql)or die(mysql_error())){
echo "Inregistrare facuta";
} else {
echo "ceva nu merge !";
}
Cand rulez insertul de la consola MySQL totul e OK ...
Am studiat tot ce se putea gasi pe net si forumuri si in romana si in engleza, am setat corect peste tot, php.ini, httpd.conf, am dezactivat si ISS din cauza caruia nu-mi recunostea portul 80 ...
Toate paginile imi ruleaza corect sub localhost, dar cand vreau sa inserez date in tabel dintr-un formular, cu rutina de mai sus, nu merge...
Este necesar sa reinstalez wampserver-ul ?...
Daca reinstalez imi mai recunoaste fisierele si bazele de date pe care le am acum in lucru ???
Este posibil sa fie legat si de faptul ca am instalate Firefox, wampserver (Apache 2.4.17,PHP 5.6.15, MySQL 5.7.9 ) sub Administrator ( care sun eu )...?!?

takedown
Average Member

Re: Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect() ...

Mesajde takedown » Dum Mai 29, 2016 6:05 pm

Incearca alt program, xampp, ca exemplu.Ai verificat daca extensia mysqli este activata sau daca exista in fisierul php.ini?
Mobila la comanda

MarPlo
Senior Member

Mesajde MarPlo » Dum Mai 29, 2016 7:04 pm

Salut
Cel mai probabil extensia php mysqi nu e activata.
In php.ini cauta: extension=php_mysqli.dll si sterge ";" de la inceput, daca nu e, adauga tu acea linie de cod.
- Ca alternativa, faci cu phpmyadmin backup la bazele de date si folosesti XAMPP, cu bazele de date importate din backup si toate fisierele din www de la wampserver..
Cursuri gratuite: | | | |

papaleon
Average Member

Mesajde papaleon » Dum Mai 29, 2016 8:11 pm

DA, am deblocat extensiile php_mysql si php_mysqli care apar active si in extensii la php...
De ani de zile folosesc wampserver Apache chiar si dupa upgradare si php ruleaza corect, dar in acest caz vad ca ceva nu e in regula,
nici o rutina de tipul asta nu merge ... nu face conectarea la DB cu mysqli...
Acum totul merge OK, dar cand tre sa inserez date chiar si direct cu codul de mai sus, imi da eroarea cu mysql_connect undefined ...
Sa incerc reinstalarea numai a MySQL? dar cred ca se va strica totul...sau sa reinstalez wampserver, xamp nu mi-a placut, nu am reusit niciodata sa-l instalez ...
Totusi am sa incerc si cu xampp... TKS !

MarPlo
Senior Member

Mesajde MarPlo » Dum Mai 29, 2016 9:22 pm

Eroarea spune clar ca nu exista functia mysqli_connect(), deci e o problema de la programul php, nu de la mysql.
Poate lipseste fisierul php_mysqli.dll .
Oricum, cu XAMPP va functiona.
Cursuri gratuite: | | | |

papaleon
Average Member

Mesajde papaleon » Lun Mai 30, 2016 12:55 am

OK, TKS, MarPlo...singura solutie a fost dezinstalarea si reinstalarea wampserverului ...
cred ca ceva s-a intamplat prin php cu toate ca-mi arata corect toate extensiile ...
Acum merge OK si mi-a primit toate fisierele si db ... Ei, chiar si la 70 de ani mai invata omul ... :)

Am reinstalat wampserver Apache 2.4.18 - MySQL 5.7.11 - PHP 5.6 19 ...
DAR, AM SARIT DIN LAC IN PUTZ ... ! Acum, rutinele php ruleaza daca le activez independent sub localhost,
dar paginile HTML care contin subrutine php apelate cu include, sau include_once, ruleaza numai partea de HTML fara subrutinele PHP ...
... CE ESTE PUTRED IN DANEMARCA ?!? ...

Înapoi la “PHP Incepători”