Daca am inteles bine ce vrei sa faci, ar trebui sa ai cam doua scripturi mari si late pentru treaba asta:
- primul e cel care preia continutul XML, il sorteaza/aranjeaza dupa care ti-l baga in db
- cel de-al doilea e, de fapt, index-ul: o pagina cu un buton pe ea, la apasarea butonului se va lista feed-ul fara reload
Pentru primul am schitat ceva de genul asta, ar trebui sa-ti dea un punct de plecare.
Cod: Selectaţi tot
<?php
/* cfg */
//link cu feed-ul RSS
const URL = '';
/* cURL */
//pasezi url-ul ca parametru
$handle = curl_init(URL);
//ii spui la cURL ca nu vrei rezultatul printat pe pagina
curl_setopt($handle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
//preiei continutul
$xml = curl_exec($handle);
//inchizi sesiunea cURL
curl_close($handle);
/* parsarea xml-ului */
//transformi markup-ul intr-un obiect, tot markup ramane dar mai usor de navigat
$rss = simplexml_load_string($xml);
//iterezi prin itemurile feed-ului
foreach ($rss->channel->item as $item)
{
//faci ceva cu $item->link, $item->title, $item->description, etc (depinde de ce alte taguri mai sunt in feed-ul ala dar parca astea le gasesti prin RSS-uri)
//probabil le vei stoca in db intai, conform cerintei (adica initiezi o conexiune la un server SQL dupa care executi query-uri tip INSERT)
}Pentru cel de-al doilea, ai o pagina HTML simpla cu un <button> sau poate sa fie chiar si <a>, de fapt orice element click-able dar recomand <button> din moment ce ai zis ca vrei un buton.
La eventul onMouseClick atasezi o functie care prin
Ajax (recomand jQuery, iti va simplifica munca) sa-ti preia continutul. PHP-ul care proceseaza apelul Ajax poate sa fie pe aceeasi pagina, pui doar o conditie de genul if ($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) == 'xmlhttprequest') (ca sa stii ca requestul vine prin Ajax) iar in interiorul ei te conectezi la SQL, preiei fluxul si il trimiti inapoi catre jQuery care sa-l afiseze.
Am fost foarte explicit cred, sper sa te descurci.
PS: pare o tema destul de avansata pentru alte specializari, sa inteleg ca faci ceva Web in fac? ar trebui sa te poti descurca macar cu atata lucru, no offense

PPS: acum am vazut ca ai ceva despre ExtJS in cerinta, nu am lucrat niciodata dar din ce am inteles e un framework JS, in cazul asta pica jQuery. Dar tot aia ai de facut.