formular
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
-
mirceabondar
- Average Member
formular
Am un formular php. Inainte de formrular am if(!issset($_POST['nume'])) $_POST['nume'] = '';. Iar apoi $nume = $_post['nume'];. Am schos prima linie cu isset si am bagat $nume = ... in if($_POST){$nume = $_post['nume'];}. Este vreo diferenta intre cele doua variante. Cand este recomandat si de ce sa folosesc isset la un formular?
Re: formular
Completare Observatie.
- Atentie la litere mari si mici, PHP e case-sensitive, deci face diferenta intre majuscule si litere mici.
$_post['nume'] iti va da eroare la date din formular, foloseste mereu cu majuscule: $_POST['nume'] .
- Atentie la litere mari si mici, PHP e case-sensitive, deci face diferenta intre majuscule si litere mici.
$_post['nume'] iti va da eroare la date din formular, foloseste mereu cu majuscule: $_POST['nume'] .
Cursuri gratuite: | | | |
-
mirceabondar
- Average Member
Si daca verificarea campurilor se face cu javascript, mai este necesar if(!isset($_POST['nume']))...
Pentru un cod php corect, e necesar sa verifici existenta variabilei $_POST cu isset(), ca sa eviti eventuale erori. Mai ales daca acel fisier php poate fi accesat si direct, nu doar prin trimiterea formularului.
Pot fi cazuri cand acelasi fisier php executa anumite instructiuni cand are date primite prin $_POST, si alte instructiuni cand if(isset($_POST)) returneaza False.
Pot fi cazuri cand acelasi fisier php executa anumite instructiuni cand are date primite prin $_POST, si alte instructiuni cand if(isset($_POST)) returneaza False.
Cursuri gratuite: | | | |