Limitare send e-mail din formular
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
-
bibo
- PHPRomania Supporter
Mersi MarPlo pentru raspuns .. Cam la fel ma gandeam si eu, dar mi se parea la inceput tare complicat ..
Inca o intrebare as avea ..
Eu mi-am fac un fisier functii.php unde am functiile, si acolo am si functia pentru a trimite e-mail. Inainte de a trimite mailul propriu zis, am niste if-uri care verifica daca s-a mai trimis sau nu (problema de care am intrebat mai sus).
Acuma as vrea sa imi apara in pagina , sub formular un mesaj daca s-a trimis mail-ul sau nu. Mi-am facut o variabila $rasp(in fisierul functii.php) unde imi retin o fraza (S-a trimis mailul, sau nu s-a trimis), si nu stiu cum sa o fac sa imi apara sub formular in pagina contact.php.
Inca o intrebare as avea ..
Eu mi-am fac un fisier functii.php unde am functiile, si acolo am si functia pentru a trimite e-mail. Inainte de a trimite mailul propriu zis, am niste if-uri care verifica daca s-a mai trimis sau nu (problema de care am intrebat mai sus).
Acuma as vrea sa imi apara in pagina , sub formular un mesaj daca s-a trimis mail-ul sau nu. Mi-am facut o variabila $rasp(in fisierul functii.php) unde imi retin o fraza (S-a trimis mailul, sau nu s-a trimis), si nu stiu cum sa o fac sa imi apara sub formular in pagina contact.php.
- Birkoff
- Senior Member
in pagina cu formularul dai echo si la mesaj... setezi variabila cu mesajul pe empty daca nu e nici un mesaj...
if ( nu trebuie nici un mesaj )
$raspuns = '';
else
$raspuns = 'mesajul pentru user';
// pagina cu formularul
echo $raspuns;
echo $form;
if ( nu trebuie nici un mesaj )
$raspuns = '';
else
$raspuns = 'mesajul pentru user';
// pagina cu formularul
echo $raspuns;
echo $form;
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
-
bibo
- PHPRomania Supporter
in contact.php am formul si apelez functii.php unde am scriptul de trimitere a e-mailului si acolo verific daca se poate trimite un e-mail sau nu .. Si tot acolo imi setez si valoarea la variabila $raspuns ..
Si la sfarsitul functiei din functii.php am setat header : header('Location: ../contact.php');
Eu trebuie sa transmit cumva var $raspuns din functii.php in contact.php ...
Si la sfarsitul functiei din functii.php am setat header : header('Location: ../contact.php');
Eu trebuie sa transmit cumva var $raspuns din functii.php in contact.php ...
potin include in contact.php, functii.php,
la <form> la action lasi gol,
si la functia de trimis mail
function sendMail() {
return mail(etc); //functia mail() returneaza true daca s-a trimis mailul, false altfel;
}
la post executi codul de procesare a datelor, apelezi functia de trimis mail si ... apoi sub formular
if(isset($_POST['BUTONUL_TAU_SUBMIT'])
echo sendMail() ? 'Mail trimis' : 'Mail netrimis';
la <form> la action lasi gol,
si la functia de trimis mail
function sendMail() {
return mail(etc); //functia mail() returneaza true daca s-a trimis mailul, false altfel;
}
la post executi codul de procesare a datelor, apelezi functia de trimis mail si ... apoi sub formular
if(isset($_POST['BUTONUL_TAU_SUBMIT'])
echo sendMail() ? 'Mail trimis' : 'Mail netrimis';