Intrebare

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

MishuB
PHPRomania Supporter

Intrebare

Mesajde MishuB » Lun Apr 26, 2010 12:10 pm

Salut!

Sunt incepator in php, de fapt sunt "lemn" la capitolul asta. As vrea sa intreb daca inainte de a intra in php e bine sa invat si html, sau e necesar sa invat html sau intai html si dupa aia sa trec la php.

Poyo
Average Member

Mesajde Poyo » Lun Apr 26, 2010 12:37 pm

Clar, trebuie sa stii mai intai HTML. Nu ai ce face cu PHP daca nu stii HTML. Oricum e banal si foarte usor de invatat.

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Lun Apr 26, 2010 1:12 pm

ordinea recomandata e asa

1. sa intelegi notiunile de baza in programare, algoritmi, sintaxe, reguli...
2. sa intelegi diferentele dintre client side si server side
3. sa intelegi ce e ala server apache, server mysql, server ftp, server svn, server de email si sa stii sa faci diferenta intre ele si cum se trimit datele intre ele
4. incepi sa studiezi html, xhtml, xml
5. dupa ce crezi ca stii cele de mai sus incepi cu css
6. apoi java script + librarii + frameworkuri (jquery de exemplu)
7. apoi iti va fi usor sa treci pe partea de server side cu php si mysql
8. dupa astea poti avansa cu ajax, action script, active x, etc

un bun inceput ai la mine pe site.

spor la studiu
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

adyre
Senior Member

Mesajde adyre » Lun Apr 26, 2010 2:05 pm

@birkoff - te cam contrazic.

In opinia mea, ia-o lent cu HTML si CSS (both at the same time)... Bajbaie putin JavaScript apoi te poti apuca de PHP.

Tu ce i-ai propus, birkoff, e sa scoti din el programator ca la carte. cat despre subversionare, nu inteleg de ce anume ca nu e ceva dificil, si in al doilea rand, ii va trebui doar daca va lucra ca programator si va face parte dintr-o echipa axata pe acelasi proiect. Daca va prinde o firma mica ce va da site-uri pe banda, nu e necesar SVN-ul.

Iar PHP-ul, pana la un anumit nivel, e un limbaj "chior" in care nu trebuie sa stii algoritmi de programare, cine stie ce sintaxe ori cine stie ce functii.. poate iti va trebui sa adaugi 2 randuri in db, s scoati 2 randuri din db si sa afisezi rezultatele... ulterior daca poate vei vrea sa aflii cate ceva despre SEO FRIENDLY URL si asa lista poate lua amploare.

Pentru moment, eu ti-as recomanda sa rumegi HTML si CSS la un nivel de baza apoi sa te treci pe PHP si MySQL (recomanda MySQL ca e cel mai uzual si poti gasi tone de tutoriale).

Spor
Viata e prea scurta sa faci un lucru singur. Cere AJUTOR!

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Lun Apr 26, 2010 8:43 pm

Înapoi la “PHP Incepători”