a luat-o razna

Discutii despre phpMyAdmin.

Moderator: Moderatori

johnutz
Senior Member
Mesaje: 956
Membru din: Mar Iul 20, 2004 9:23 am
Localitate: Între scaun şi tastatură

a luat-o razna

Mesajde johnutz » Dum Iul 02, 2006 12:09 pm

Salutare domnilor!
Am o problema care depaseste orice logica:
Configuratia mea este cam asa:
- php 4.4.2 pe apache 1.3.34, pe port 80
- php 5.1.4 pe apache 2.0.55, pe port 8080.
Amandoua au acelasi director de unde servesc scripturile. (c:/www)
Aveam instalat phpmyadmin in http://biti:8080/phpmyadmin/.
Pe disc, phpmyadmin era instalat in c:/www/phpMyAdmin, dar merge, ca in winblowz numele din filesystem sunt case-insensitive.

Pentru ca aveam instalata versiunea 2.8.1 si a aparut 2.8.2, a vrut sa fac update.
Am suprascris ce era in c:/www/phpMyAdmin/ cu continutul arhivei. Dau repede sa vad rezultatul instalarii, si ma plezneste un "Bun venit la versiunea 2.8.1".
M-am gandit ca or fi uitat astia sa updateze si nr de versiune. Am dat un search in fisiere dupa string-ul "2.8.1" si l-am gasit numai in changelog. "2.8.2", totusi, a fost gasit mai multe locuri.

Am sters tot c:/www/phpMyAdmin/ si am pus copie curata. Stiam ca asta inseamna ca nu o sa mai existe config.inc.php, in care am avut configurarea pt cele 2 versiuni de mysql instalate.
Super! http://biti:8080/phpmyadmin/ imi arata tot ce imi arata inainte, adica versiunea 2.8.1 si cu cele 2 coneziuni la mysql ca inainte. Culmea ca am si putut sa intru...
Am dat export la un tabel oarecare si zicea la inceput:
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.8.1


Daca am sters sau am redenumit directorul in care era instralat, m-am ales cu un "404 not found"
Am mutat directorul instalarii in c:/mysql/phpmyadmin si am pus un Alias /phpmyadmin/ "c:/mysql/phpmyadmin/" in httpd.conf. Rezultatul a fost acelasi ca si cum ar fi fost in c:/www.

Apelat prin http://biti/phpmyadmin/ a mers asa cum ar fi trebuit, adica
Bine ai venit la phpMyAdmin 2.8.2
[...]
MySQL zice: Documentatie
#1045 - Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: NO)

La fel si pe http://localhost:8080/phpmyadmin/. Adica in loc de hostname-ul compului am pus localhost!

Ca un rezumat:
Se manifesta ca si cum as avea versiunea veche, si configurata ca inainte.
Comportamentul asta se manifesta la accesarea phpmyadmin prin http://biti:8080/phpmyadmin/, dar nu si prin http://biti/phpmyadmin/ sau http://localhost:8080/phpmyadmin/



bassul
PHPRomania Supporter
Mesaje: 5
Membru din: Mar Oct 19, 2004 5:01 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesajde bassul » Dum Iul 02, 2006 1:15 pm

biti = localhost ca si IP din cate inteleg.
Mai verifica inca odata directivele VirtualHost din conf-ul pentru apache2.
Tudor / ROHOST.COM

johnutz
Senior Member
Mesaje: 956
Membru din: Mar Iul 20, 2004 9:23 am
Localitate: Între scaun şi tastatură

Mesajde johnutz » Lun Iul 03, 2006 1:11 am

Nope!

Pe bune ca a fost paranomal!

In sfarsit, am scapat! M-am mai dat un pic pe net si cand am mai incercat iar, am scapat in sfarsit de fantoma versiunii 2.8.1.

bassul
PHPRomania Supporter
Mesaje: 5
Membru din: Mar Oct 19, 2004 5:01 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesajde bassul » Lun Iul 03, 2006 3:22 am

As zice ca a fost cache-ul browser-ului, dar daca zici
Am dat export la un tabel oarecare si zicea la inceput:

chiar ca e ciudat.

Ar mai putea fi la cache-ul optimizerului, daca ai instalat...
Tudor / ROHOST.COM


Înapoi la “PHPMyAdmin”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator