Mod Rewrite
Moderatori: coditza, Emil, Moderatori
NU ai cum sa il opresti! Daca se vede in broser clar poate sa dea "save as"... iti face print screen si tot ti le ia.
singura metoda e sa nu le pui!
daca problema ta este ca cineva iti incarca pozele din alte site-uri atunci poti sa vezi in $_SERVER['HTTP_REFERER'] de unde vine requestul si iti poti face un "loader" de imagini, adica un php care sa verifice ca requestul vine de unde trebuie apoi sa faca fopen("imagine","rb") si sa o afiseze
asta ar inseamna ca pt orice imagine sa folosesti acel loader iar numele fisierelor sa le ai criptate, adica sa nu se vada in clar ce imagine cere acel loader.
sau pune watermark - semnatura digitala pe ele si cine le ia, le ia cu tot cu semnatura ta si ii poti prinde.. daca poti
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_watermarking
singura metoda e sa nu le pui!
daca problema ta este ca cineva iti incarca pozele din alte site-uri atunci poti sa vezi in $_SERVER['HTTP_REFERER'] de unde vine requestul si iti poti face un "loader" de imagini, adica un php care sa verifice ca requestul vine de unde trebuie apoi sa faca fopen("imagine","rb") si sa o afiseze
asta ar inseamna ca pt orice imagine sa folosesti acel loader iar numele fisierelor sa le ai criptate, adica sa nu se vada in clar ce imagine cere acel loader.
sau pune watermark - semnatura digitala pe ele si cine le ia, le ia cu tot cu semnatura ta si ii poti prinde.. daca poti
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_watermarking
Teoretic din ce am vazut pe net prin tutoriale de mod rewrite ar trebui sa se poata , uita-te spre exemplu la http://perishablepress.com/press/2006/0 ... icks/#sec8 (Stop Hotlinking, Serve Alternate Content) , insa nu merge si nu stiu de ce.
O metoda de protectie impotriva click-ului dreapta + save as, pe care o foloseste si flickr, este afisarea unei imagini transparente pe deasupra imaginii originale. Cand un user ar vrea sa dea save, se va salva imaginea transparenta si nu cea originala.
Vezi aici un exemplu:
Din nefericire, daca user-ul este ceva mai experimentat in ale web-ului si stie sa foloseasca firebug-ul isi va da seama ce se intampla acolo. Totusi am o presimtire peste 95% din cei care vor incerca sa salveze respectiva imagine nu vor reusi.
De printscreen nu ai cum sa te aperi insa.
Vezi aici un exemplu:
Din nefericire, daca user-ul este ceva mai experimentat in ale web-ului si stie sa foloseasca firebug-ul isi va da seama ce se intampla acolo. Totusi am o presimtire peste 95% din cei care vor incerca sa salveze respectiva imagine nu vor reusi.
De printscreen nu ai cum sa te aperi insa.
-
OriginalCopy
- Average Member
Din fericire, nici macar de firebug nu este nevoie. In firefox:
- Tools -> Page info (CTRL+I),
- tabul media
- luat imagini la rand si incercat (are preview) pana e identificata poza
- save as
nu va trebuie decat sa fii putin computer literate. si fosta mea putea face asta, si nu avea treaba cu nimic de programare, calculatoare, sau webdev.
Web-ul este o platforma deschisa, asa a fost gandit de la inceput. Daca vrei protectie, atunci web-ul nu este locul potrivit unde sa-ti pui imaginile.
- Tools -> Page info (CTRL+I),
- tabul media
- luat imagini la rand si incercat (are preview) pana e identificata poza
- save as
nu va trebuie decat sa fii putin computer literate. si fosta mea putea face asta, si nu avea treaba cu nimic de programare, calculatoare, sau webdev.
Web-ul este o platforma deschisa, asa a fost gandit de la inceput. Daca vrei protectie, atunci web-ul nu este locul potrivit unde sa-ti pui imaginile.
-
OriginalCopy
- Average Member