TAGS - Tag list

PEAR, Smarty, ADOdb, OOP, PHP 5, XML, UML, Şabloane de proiectare, PHP-GTK.

Moderatori: coditza, Emil, Moderatori

soryn4u
Average Member

TAGS - Tag list

Mesajde soryn4u » Vin Iul 06, 2007 9:04 pm

imi spune si mie ce inseamna tags

de unde vine termenul tag

cum pot folosi si eu tag pe site-ul meu

tot mai multe site-uri folosesc TAGS

am ales un exemplu de site la intamplate

http://technorati.com/tag/

nustiu de ce da modul asta de pagini pline cu cuvinte aduc mai multi vizitatori... si vreau sa folosesc si io acest termen tag
unde pot gasi si eu code tag?
----
de ce este nevoie?

xcristi
Junior Member

Mesajde xcristi » Sâm Iul 07, 2007 3:13 pm

Ce inseamna tag: http://www.askoxford.com/concise_oed/tag_1?view=uk

Chiar pe ai explicatia acestor taguri.

sparecod
Average Member

Mesajde sparecod » Sâm Iul 07, 2007 8:55 pm

Eu vad tag-urile mai mult ca pe niste cuvinte cheie, desi se spune ca sunt nume folosite pentru a structura informatia pe categorii.
Privind din punct de vedere al optimizari pentru motoare de cautare (SEO), tag-urile au aparut din nevoia de a nu mai face SPAM insirand pe pagina cuvinte cheie care nu duceau nicaieri. Fiecare tag va duce la o pagina cu continut, deci se evita in mod elegant SPAM-ul :) Oricum mie tot a SPAM imi miros tag-urile :).
Cum poti utiliza si tu tag-uri in aplicatia ta? Exista mai multe metode, in functie de ce fel de aplicatie ai.

De ex, ai niste articole salvate in baza de date. In tabela articolelor creezi un camp unde introduci niste cuvinte cheie asociate articolului, care vor fi tag-urile tale. Le afisezi prin pagina cu link spre un script care face cautare dupa aceste cuvinte si iti gaseste articolele relevante. Sau poti sa-ti extragi cuvintele din continutul articolului si sa le afisez prin pagina.

... Sau poti sa analizezi codul lui WordPress care face asta. Il gasesti pe pagina wordpress [punct] org

Înapoi la “PHP Avansat”