Clasa pentru TEMPLATES
Moderatori: coditza, Emil, Moderatori
Salut,
Nu mi se pare ca esti contra, ideile sunt oricand binevenite.
La inceput a fost assignVar() cu variabila fara $, dar am avut nevoie la o aplicatie sa criptez variabilele si de asta am adaugat $.
Da, nu merge cu variabile array, nu vad de ce ar fi o problema
$arr_tmp_body este global pentru ca sunt multe cazuri in care un template este folosit de mai multe ori pe o pagina (de exemplu box-urile), si in felul asta nu mai deschide fisierul cu template de mai multe ori pentru ca-l ia din $arr_tmp_body care este utilizat ca buffer, in concluzie mareste viteza de executie
Bineinteles se poate sa nu se foloseasca deloc acel $arr_tmp_body
Nu am inteles partea cu display logic
La inceput a fost assignVar() cu variabila fara $, dar am avut nevoie la o aplicatie sa criptez variabilele si de asta am adaugat $.
Da, nu merge cu variabile array, nu vad de ce ar fi o problema
$arr_tmp_body este global pentru ca sunt multe cazuri in care un template este folosit de mai multe ori pe o pagina (de exemplu box-urile), si in felul asta nu mai deschide fisierul cu template de mai multe ori pentru ca-l ia din $arr_tmp_body care este utilizat ca buffer, in concluzie mareste viteza de executie
Nu am inteles partea cu display logic
Web Design/Programare -
- flavius.stef
- Average Member
Eu sincer chiar nu vad de ce nu ar fi folosit Smarty la orice aplicatie MVC pentru partea de templating. E super usor de instalat/integrat, si ai mult mai multe functii/modificatori care vin direct cu engine`ul. Ca timp de invatare... pentru aia 20% ce ii folosesti uzual nu ai nevoie de mai mult de 1 zi ca sa te prinzi ce si cum. Dupa ce ai urmat 2 tutoriale de pe net, zici ca il folosesti dintotdeauna.
-
cigraphics
- Senior Member
- flavius.stef
- Average Member
Ce s`ar intampla daca fiecare producator de masini s`ar pune sa creeze senzorii, microcontrollerele si toate chestiile de electronica? Ce s`ar intampla daca fiecare echipa de fotbal s`ar pune sa isi produca singura echipamentul de joc? Ce s`ar intampla daca fiecare tip care scrie o carte si`ar deschide propria editura?
Probabil ca in final ar reusi, si ar avea un produs relativ vandabil. E cert ca nu ar avea cea mai mare calitate, iar timpul necesar ar fi mult mai mare. Fac programare de circa 9 ani, si chestia cea mai importanta pe care am invatat`o e asta: daca cineva a facut deja un lucru, iar altii il folosesc cu succes (si prin altii ma refer la milioane in cazul Smarty) - NU ARE ROST SA REINVENTEZI ROATA.
Ca programator/designer, focalizeaza`ti energia pe ceva nou, pe plusvaloare. Nimeni nu iti va rasplati munca, daca rezultatul ei e ceva ce exista deja, si functioneaza mai bine decat ceea ce ai creat tu.
Revenind la paradigma cu masinile, ce parere ai, daca ma pun eu si imi fac o firma de masini, sa`i zicem BACIA; fac un model BACIA 1510 care aduce ca aspect/performanta cu o masina a anilor 1980 - crezi ca va satisface pe cineva aceasta masina? Da, voi fi eu multumit ca am facut o masina de la 0, dar cand ma voi plimba cu ea, tot voi invidia aerul conditionat dintr`un BMW si farurile cu xenon ale unui Mercedes din 2007.
Probabil ca in final ar reusi, si ar avea un produs relativ vandabil. E cert ca nu ar avea cea mai mare calitate, iar timpul necesar ar fi mult mai mare. Fac programare de circa 9 ani, si chestia cea mai importanta pe care am invatat`o e asta: daca cineva a facut deja un lucru, iar altii il folosesc cu succes (si prin altii ma refer la milioane in cazul Smarty) - NU ARE ROST SA REINVENTEZI ROATA.
Ca programator/designer, focalizeaza`ti energia pe ceva nou, pe plusvaloare. Nimeni nu iti va rasplati munca, daca rezultatul ei e ceva ce exista deja, si functioneaza mai bine decat ceea ce ai creat tu.
Revenind la paradigma cu masinile, ce parere ai, daca ma pun eu si imi fac o firma de masini, sa`i zicem BACIA; fac un model BACIA 1510 care aduce ca aspect/performanta cu o masina a anilor 1980 - crezi ca va satisface pe cineva aceasta masina? Da, voi fi eu multumit ca am facut o masina de la 0, dar cand ma voi plimba cu ea, tot voi invidia aerul conditionat dintr`un BMW si farurile cu xenon ale unui Mercedes din 2007.
Nu e bine nici sa reinventam roata, dar macar sa o alegem pe cea potrivita. Iar cand vine vorba de Smarty, sa fim seriosi, nu cred ca este "roata de aur". Sunt si altele mai "light", mai putin mancatoare de resurse, care nici nu te obliga sa inveti alta sintaxa (de parca php n-ar fi el insusi un "template language").
- flavius.stef
- Average Member