Intereceptare mail?

PEAR, Smarty, ADOdb, OOP, PHP 5, XML, UML, Şabloane de proiectare, PHP-GTK.

Moderatori: coditza, Emil, Moderatori

raz_atoth
PHPRomania Supporter

Intereceptare mail?

Mesajde raz_atoth » Joi Mar 23, 2006 9:44 pm

Salutare tuturor,
Doresc sa realizez un mic script php care sa "intercepteze' toate mailurile trimise/primite de pe serverul meu,iar apoi in functie de anumite cuvinte cheie sa le stocheze intr-o baza de date mysql..Daca realizarea efectiva a scriptului este oarecum destul de usoara,m-am blocat la configurarea sendmailului.Mai precis doresc sa stiu cum procedez pentru ca scriptul meu sa fie executat de fiecare data cand se primeste/se trimite un nou mail,pentru toate conturile de mail de pe server.Stiu ca o linie in /etc/aliases de genul:
contdemail "|/pathtoscript/script.php" va functiona pentru contdemail insa cum fac sa le interceptez pe toate fara a lista manual in /etc/aliases toate conturile?Si,bineinteles,fara a adauga un fisier .forward in home-ul fiecarui user?
Si inca o intrebare: sendmailul(presupunand ca este folosit) proceseaza atat fisierele trimise cat si cele primite?Sunt oarecum nedumerit pentru ca in cautarile pe net referitoare la acest subiect am intalnit atat exprimarea "incoming mail" cat si "outgoing".

coditza
Senior Member

Mesajde coditza » Vin Mar 24, 2006 4:26 am

Nu stiu sa-ti spun mai multe despre ce sa-i faci la sendmail, probabil ca citirea manualului te va ajuta si pe langa asta si informatiile legate de filtrele de spam. Dar, sendmailul proceseaza TOATE emailurile.

[user] -> [sendmail] -> [process]

Acum, user poate sa fie un user local sau un alt server smtp.
Process poate fi atat trimiterea mai departe la un alt server smtp sau scrierea lui in directorul de email al userului local.
function foo() { foo(); }

carco
Senior Member

Mesajde carco » Vin Mar 24, 2006 9:02 am

Ideea mea ar fi sa faci auto-bcc la mailuri (intr-un cont special) si ulterior sa le prelucrezi (filtrezi/adaugi/..)
Din pacate l-am dat draq de sendmail si nu mai stiu cum reusisem auto bcc-ul, la acest capitol (auto bcc) postfix stand cel mai bine (daca te intereseaza alternative).

P.S. Vezi ca in sednmail tocmai se descoperi nu stiu ce bug.
Programator cu experienta in Magento/ZF, Typo3/Flow3, Symfony, B2B, CRM, ERP, SMB... vand betoniera

Înapoi la “PHP Avansat”